Voorwoord

23 september 2014

in Voorwoord

Geachte lezer(es),

voorwoordNiet wetende of ik nog even naar buiten moet of toch maar binnen blijf, ben ik maar achter mijn bureau gaan zitten om dit voorwoord te schrijven. Op het ene moment komt de regen met bakken naar beneden, en even later steekt het zonnetje je de gek weer aan. Al met al hebben we een prachtige zomer gehad. Veel zon en heerlijke avonden om lekker lang buiten op het terras of in de tuin te vertoeven. Het was echt een zomer van “buiten-leven”. Maar vreemd genoeg was de afgelopen maand ook de natste sinds vele jaren. Ongekende regenbuien zijn er in Nederland gevallen, al is de echte overlast ons hier bij ons in Heeg bespaard gebleven. Voor ons niet dobberen op een luchtbedje door de straten of tot je knieën in het water boodschappen moeten doen. Het klinkt grappig, maar je moet er toch niet aan denken!?!
De vakantie zit er weer op. De scholen zijn weer begonnen en de scholieren hebben hun boeken en roosters weer opgehaald. Ook de basisscholen hebben de eerste hoofdstukken in de lesboeken alweer behandeld.
Hoewel de vakantie er alweer opzit, hebben we nog een mooi Hegemer evenement op de agenda staan: De Findelierdagen. In deze Sylboade leest u er alles over! Heech yn’t Findel heeft een gevarieerd programma weten te maken, zodat er voor elk wat wils is! Ook andere zaken komen ruimschoots aan bod in dit eerste nummer van de 33e jaargang. Dat Heeg zich blijft ontwikkelen, zal voor u geen nieuws zijn. Maar wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kom dan naar de voorlichtingsmiddag over de herontwikkeling van het terrein van jachthaven Foekema. Lees ook hierover meer in dit nummer.
Het is onderhand weer gestopt met regenen. Ik zal mijn schoenen en jas aantrekken en nog even lekker genieten van één van de laatste mooie augustusdagen.

Veel leesplezier!

Marcel Langeland (voorzitter)