Findelierdagen 2014

21 oktober 2014

in Heech Yn 't Findel

findel

Ze zijn weer voorbij, de 32ste editie van de Findelierdagen. Het waren weer 3 mooie dagen waar van alles meezat.

Op vrijdag 5 september zijn we begonnen met een “pimp je voertuig” optocht waar voor we de basisschool leerlingen hadden gevraagd om hun fiets op te pimpen. Zowel de kinderen als beide scholen hebben hier goed aan mee gewerkt. Zodat de Findelierdagen een mooie start hebben gekregen.

Voor de mooist gepimpte voertuigen waren er mooie prijzen beschikbaar, en voor alle deelnemers een vaantje. Wij hadden dan ook mevr A. Otten, één van de oprichters van Heech yn’t Findel en dhr R. Brouwer bereid gevonden om te jureren. Enkele van de mooie fietsen die niet in de prijzen vielen waren:

  • Boog met hartjes,
  • racket met echte rook,
  • kar met bar+TV+ bierflesjes,
  • een koe,
  • politie,
  • ballonnen met een dubbele boog,
  • de kar van Jesper,
  • militaire kar,
  • blauwe kar van Michel,
  • 2 fietsen als paard,
  • Pipi Langkous, etc.

De volgende fietsen gingen er echter met de prijzen vandoor:
De 3e prijs   Ganzen boy met een prachtige versierde fiets met ganzen, gezien de landerijen om Heeg hier mee te maken hebben was dit origineel en creatief;
De 2e prijs   Friese meisjes een tweeling met hun fiets prachtig versierd met plompenbladen, zeer origineel;
De 1e prijs   Herfstmeisje, Sanne heeft haar fiets prachtig versierd in herfst tinten, de spaken waren spinnenwebben, de fiets vol met herfst kleurige bladeren, op de bagagedrager kastanjes en een prachtige jurk met herfstbladeren en zelfs in haar haar, hier is veel aandacht aanbesteed, origineel, een enorme uitstraling, creatief en authentiek, Prachtig geweldig!

Alle deelnemers hebben drinken, pannenkoeken, een ijsje gekregen. Ook stonden er luchtkussens klaar voor wat speel plezier.

Het begin van de vrijdag avond stond in het teken van de nostalgie, eerst was er een koffietafel en daarna ging het toneel van slag, dat bestond uit verhalen en anekdotes over markante Hegemers en werd vertolkt door Hegemers tussen de verhalen door werd er ok nog gezongen door Ilse van der Pol die nummers als Jan Klaassen was trompetter, het land van maas en waal als ook het Hegemer lied ten gehore bracht. De avond werd afgesloten door Paul Vlaar ook al een bekende van de Findelierdagen die na een jaar van afwezigheid er weer goed de sfeer in wist te brengen.

Op de zaterdagmiddag was er een spelconcours uitgezet met diverse Oud Hollandse spelen. Vanaf twee uur druppelden de jonge kinderen met hun ouders de tent in. De spellen varieerden van koekhappen tot skippyballen, verder was er ook een poppenkast aanwezig waar Marieke en Marieke een show weg gaven die gebaseerd was op de fabeltjes krant.

De Zevensprong kampioen volleybal

De Zevensprong kampioen volleybal

Dit jaar was er voor het eerst het volleybal op de zaterdag avond waar 25 teams in 4 poules zich klaarmaakten voor de strijd. Na 3 uur van zinderende wedstrijden haalden de volgende 4 teams de halve finales. It Fabryk 2 moest het opnemen tegen de Zevensprong 1 en ging met 17 – 18 onderuit. En in de 2de halve finale nam It Fabryk 1 (sportieve buurt) het op tegen een team van voetballers “Pak strie, strie Min” en ook zij gingen onderuit, deze wedstrijd werd 16 – 20. In de troost finale werd er dus uitgemaakt wie het sterkste team van it Fabryk was. Dat bleek uiteindelijk It Fabryk 2 te zijn met een overwinning van 24 – 19. De Finale ging tussen de Zevensprong 1 en Pak strie, strie min, dit was tot 10 – 10 een gelijk opgaande partij maar uiteindelijk bleek de Zevensprong het betere van het spel te hebben en werd dus dit jaar de kampioen de stand was 26 – 16. De band van zaterdag avond was La Stampa waarbij sommige bezoekers zich al wat moed konden indrinken voor de drekrace van zondag.

Behalve de Drekrace stond er voor de zondagmiddag nog een kinderdisco op het programma. En de band Van Geeft’m zorgde voor de muzikale afsluiting van de Findelierdagen. En onder hun muzikale begeleiding werd er door de nog niet moegestreden drekracers touwtje gesprongen.

Als bestuur kijken we terug op drie geslaagde dagen feest en hebben we al weer volop inspiratie voor het komende jaar. Wij willen dan ook alle bezoekers en vrijwilligers bedanken voor dit mooie feest.

Wij als Heech yn’t findel bestuur willen bij deze ook Afke Groensma – de Hoop bedanken die na jaren in het bestuur te hebben gezeten heeft besloten om het stokje over te dragen aan nieuwe vrijwilligers.

Mocht je ideeën hebben voor komend jaar, laat het ons weten. Dat kan via de mail op email hidden; JavaScript is required of door je inspiratie te delen met één van de bestuursleden.

Foto’s zijn te vinden op de Facebook pagina van Heech yn’t Findel.

Bestuur Heech yn’t Findel