Basisschool ’t Wraldfinster

23 november 2014

in It wrâldfinster

Feest!

De afgelopen tijd is er feest gevierd op school. We begonnen met de opening van de kinderboekenweek. De leerkrachten speelden het verhaal “Het boekenfeest”, uit het boek van Rian Visser.

Mats wil een feestje geven, maar bijna al zijn vrienden zijn op vakantie. Zijn buurvrouw Guusje heeft gelukkig een heleboel boekenvrienden, die allemaal mogen komen. Het wordt een heel bijzonder feest!

Het verhaal laat zien dat feest vieren en boeken lezen heel goed kan samengaan. Als je leest, maak je namelijk veel vrienden. Op het boekenfeest komen veel spannende kinderboekenfiguren, zoals de kat, een prinses en een zeerover.
De opening werd feestelijk afgesloten door met z’n allen te dansen op het speciale kinderboekenweeklied “Feest“ gezongen door Kinderen voor Kinderen.

Voorlezen Tijdens de kinderboekenweek kwam er iedere dag een andere meester of juf voorlezen in de klas. Workshops Ook hebben de kinderen tijdens workshops allerlei activiteiten gedaan die te maken hadden met lezen en feest. De kinderen konden onder andere snoepje happen, boekenleggers maken, slingers maken, voorlezen en fruit versieren.

Schrijf- en tekenwedstrijd
Een week lang is er hard gewerkt aan verhalen en tekeningen met als thema Feest. Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn de winnaars bekend gemaakt.
Gouden en zilveren penselen voor de mooiste tekeningen, gouden en zilveren griffels voor de mooiste verhalen.
De gouden penselen zijn gewonnen door: Daniël Haanstra (groep 7), Nieke van Ommen (groep 6), Ymkje Douma (groep 3) en Johan Douma (groep 1).
De zilveren penselen zijn gewonnen door: Jeldau Schrale (groep 7),Sjoukje Stoffelsma (groep 5),Lidewij Jukema (groep 3) en Nynke Koopmans (groep 2).

De gouden griffels zijn gewonnen door: Ilse Wiersma (groep 8) en Reinder Grondsma (groep 6).
De zilveren griffels zijn gewonnen door: Rick de Vries (groep 7) en Fenna Cnossen (groep 5)

De feestelijke uitreiking werd afgesloten met een boekenbal. Er werd vrolijke muziek gedraaid en de kinderen konden lekker dansen. Wat een feest!

Dierendag werd natuurlijk ook gevierd!
Op woensdag 1 oktober kwam er een echte schaapsherderin in het Heempark. Zij kon ons veel vertellen en laten zien over schapen.
Samen met haar hond Jacky liet ze zien hoe ze op een kudde schapen past. De kinderen gingen in een kring staan met aan één kant een opening. De hond volgde commando’s op en zorgde ervoor dat de schapen allemaal in de kring gingen staan. Prachtig om mee te maken.

Ook de eigen dieren van de kinderen werden niet vergeten. Groep 1 tot en met 4 mocht hun dier(en) meenemen en er over vertellen. We hadden een bonte verzameling dieren op school. Schildpadden, cavia’s, konijnen, vogels, hamsters, ze waren er allemaal.

In groep 5 tot en met 8 had een aantal kinderen een kleine presentatie over hun dier(en) voorbereid. De andere kinderen gingen in groepjes bij de dieren langs en kregen veel informatie. Aan het eind van de middag mocht iedereen stemmen op het leukste dier. Iris Wijbenga uit groep 6 had volgens de andere kinderen de leukste dieren meegenomen. Twee hele bijzondere konijnen.

meester bouke

meester bouke

Jubileum meester Bouke Koopmans .
Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek vierden we nog een feest. Meester Bouke Koopmans werkt al 40 jaar als leerkracht in Heeg. Vele jaren lesgevend en de laatste jaren ook als specialist leerlingenzorg: onze Intern Begeleider! Honderden (40 x 25 (gemiddeld) = 1000!) leerlingen passeerden in die jaren en waardeerden hem als een betrokken meester: hard werkend en altijd een vrolijke kwinkslag! ‘Ik ga fluitend naar mijn werk en wil dat graag nog een paar jaartjes zo houden’ zei hij kortgeleden. Wij ook! We waarderen Bouke ook als collega en werken graag met hem samen.

Samen met zijn vrouw Geertje werd hij op de ‘Wrâldfinster manier’ verwelkomd. De kinderen van groep 8 hadden de schoolfiets mooi versierd en de andere kinderen vormden een erehaag. Begeleid door twee echte bodyguards kwam meester Bouke op de fiets aan bij school. In het speellokaal werd meester Bouke uitgebreid in het zonnetje gezet en luidkeels toegezongen door de leerkrachten en de kinderen, die hiervoor een speciaal feestlied hadden ingestudeerd. Twee taarten met 40 kaarsjes, die natuurlijk in één keer werden uitgeblazen en een bloemetje maakten het feest compleet.
Tip: Voor meer nieuws en foto’s: kijk regelmatig op www.wraldfinster.nl