Herontwikkeling Jachthaven Foekema

23 november 2014

in Overig nieuws

Positieve informatiebijeenkomsten herontwikkeling jachthaven Foekema

In september zijn er drie informatiebijeenkomsten geweest over de herontwikkeling van de jachthaven Foekema in Heeg. Op 10 en 22 september konden de direct omwonenden de plannen bekijken en vragen stellen. Op 23 september waren alle inwoners van Heeg uitgenodigd.

De uitkomsten

Via een formulier konden de inwoners hun vragen en opmerkingen over de plannen kenbaar maken. De plannen zijn over het algemeen positief ontvangen. Kritische geluiden gingen vooral over het mogelijk verdwijnen van de vaste ligplaatsen in de jachthaven. Kritische geluiden gingen vooral over het verdwijnen van de ligplaatsen in de jachthaven; de eigenaren van de recreatiewoningen zouden graag zien dat zij ook in het nieuwe plan een vaste ligplaats voor hun boot krijgen. Daarnaast had een aantal aanwezigen opmerkingen over de situering van de woningbouw. De nieuw te realiseren bebouwing moet passend zijn binnen de historische dorpskern en er moeten hoge eisen aan de kwaliteit gesteld worden. Positief was dat er een groot aantal bezoekers aan heeft gegeven geïnteresseerd te zijn in een kavel.

De gemeente gaat nu verder met het opstarten van de ruimtelijke procedure en het vastleggen van de wensen in een Beeldkwaliteitsplan. Zodra er meer over de herontwikkeling bekend is, wordt dit gecommuniceerd met de inwoners.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Súdwest-Fryslân via 0515 – 48 90 00 of email hidden; JavaScript is required.

De herontwikkeling van jachthaven Foekema is onderdeel van het Friese Merenproject, een samenwerking tussen gemeente en provincie. De gemeente Súdwest-Fryslân en de Provincie Fryslân willen de watersportplaatsen in de gemeente aantrekkelijker maken en daarmee ook de Friese economie stimuleren. Het Friese Merenproject is onderdeel van de ambitie Fryslân Topattractie.