BSO Bernewille

24 december 2014

in BSO Bernewille

bernewilleBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma,
telefoonnummer 442223

Terugblik herfstvakantie

Het thema van de herfstvakantie was ‘handen en voeten’. In de BSO kon je diverse kunstzinnige uitspattingen vinden van handen en voeten.

Eén van onze activiteiten was het maken van een gipsen hand en deze dan beschilderen. We hadden hele mooie voorbeelden gevonden op internet en het leek ons niet zo lastig.

Hieronder de belevenis:

Een hand van gips???
Hoe maak je een hand van gips?? Wij weten het antwoord!
Gips maken en daarna overgieten in een latex handschoen. Het klinkt simpel, maar het tegendeel is waar!

In de herfstvakantie waren we van plan om zelf handen te gaan maken van gips en een latex handschoentje. Eerst natuurlijk gips maken. We hadden geen modelleer gips, dus wij gingen aan de slag met bouwmarktgips. Het gipsen wilde maar niet lukken. Het bleef een slap goedje wat we aan het maken waren. Uiteindelijk hebben we toch het goedje in de handschoen laten druppen. De handschoen rekte uit aan alle kanten, het gevolg was een normale hand met ontzettend dikke vingers en allemaal lachende kinderen! De handschoen met inhoud werd weggegooid en we pakten een nieuwe handschoen. We gingen weer aan de slag met nieuwe gips en we deden een volgende poging om die gipsen hand te laten slagen. Het leek ons verstandig om het gips wat dikker te maken,  en het gips als een soort “vla” in de handschoen te schenken. Ook bij deze poging ontstonden weer dikke vingers, nog breder dan de vorige poging. De kinderen kwamen niet meer bij…

Zo zie je maar dat bij een mislukte activiteit de kinderen toch een vermakelijke ochtend hebben gehad.

Gelukkig is het uiteindelijk gelukt met een huishoudhandschoen! Helaas wel met gebroken gipsen vingers…maar toch..het is gelukt!!!

Dit voorval zullen we nooit vergeten!

Wist u dat?

  • Het knikkervirus ook bij de BSO is toegeslagen? Gelukkig hebben wij ook knikkerpotjes buiten 🙂
  • Er diverse bakkers/koks in spé bij ons op de BSO zitten? Afgelopen maand zijn er al heerlijke knak-in-bladerdeeg gemaakt, cupcakes maar ook de Amerikaanse ‘Cinnamon rolls’ vallen in de smaak. Deze rolls zijn te koop bij Xenos, super makkelijk om te maken en ook nog een onwijs lekker!

Lego het nummer 1 speelgoed is bij de BSO? Hiermee wordt bijna dagelijks gespeeld en worden de mooiste bouwwerken gemaakt. Hierbij laten we één van de kunstwerken zien genaamd: ‘Lego-boot met car en lift over deck+reddingsboot’      vind-ik-