BSO Bernewille

6 februari 2015

in BSO Bernewille

Terugblik kerstvakantie
Wat hebben we weer leuke dingen gedaan bij de BSO. Zo hebben we heerlijke kerstkoekjes gebakken en opgegeten natuurlijk. Ze waren heerlijk!
En dankzij de kurken die hebben gekregen zijn hiervan kerstboompjes geknutseld. Met een lijmpistool gingen de kinderen in de week BSO-febren het resultaat is super leuk geworden.
U heeft ze misschien wel voor onze ramen gezien…de kerststerren. Deze zijn ook zeer mooi in elkaar geflanst door de kinderen. Natuurlijk komen de kinderen zelf ook met spontane knutsels. Zo hebben we een heel groot vliegtuig gevouwen…en hij vloog ook nog supergoed!

Ook leek het één van de kinderen leuk om het Monopoly spel na te maken. Een super creatief idee! U kunt BSO-1u voorstellen dat dit een heel karwei is en daarom is het project dus ook nog niet af. Het leuke is ook nog dat de namen van de straten vervangen zijn door straten en plaatsen in Friesland. Wanneer het spel af is laten we weten of het net zo leuk of misschien wel leuker is!
Vierkant puzzel
In de laatste Sylboade van vorig jaar, hadden we een puzzeltje geplaatst. Een puzzel met allemaal vierkantjes. Wij hebben hier bij de BSO ook nog even onze hersens laten kraken. Alle kinderen hadden, in de kerstvakantie, de hele dag om met de goede oplossing te komen. De antwoorden mochten ze op een briefje schrijven met naam erbij en dan dubbel vouwen. Siv en Sebo kwamen met de goede oplossing en hadden een heerlijke zak snoep gewonnen. Gelukkig mochten alle kinderen ervan meegenieten. Dank jullie wel Siv en Sebo voor het delen…. en goed gedaan!
Goede antwoord: 40