St.Jozefschool

6 februari 2015

in St. Jozefschool

 

Welkom:
Hielke, Arjen en Mees, jullie zijn nu vier jaar en mogen naar de basisschool!
Veel plezier in groep 1!

Sinterklaas
Ja hoor, eindelijk was het zover. Op vrijdagmorgen 5 december om 8.15 uur arriveerde Sinterklaas bij it Wrâldfinster en de St. jozef-febr-15Jozefschool.
Yvonne de Rooij, interim directeur van de St. Jozefschool, heette Sint van harte welkom. Sinterklaas werd gebracht door een vrachtwagen van de Waard b.v. Deze mannen rijden een heel jaar af en aan met grond om de oevers in Heeg te verhogen. Toevallig kwamen ze Sint tegen die verloren aan de kant van de weg stond, zonder z’n Pieten. Gelukkig was de chauffeur bereid om Sint bij school te brengen maar waar waren de Pieten?
Sint had geen idee. Toevallig waren er een aantal kinderen van de groepen 7 en 8 verkleed als hulppiet die Sint graag wilden assisteren. Maar dat bleek op het laatste moment niet nodig want een politieauto met zwaailicht reed plotseling het schoolplein op met op de achterbank de 3 vermiste Pieten!
De agent had ze in Sneek opgepikt omdat ze dachten dat ze daar moesten zijn! Het zal de stress zijn geweest. Pieten maken overuren en krijgen weinig slaap en dan is het scherpste eraf. Gelukkig doet de politie meer dan alleen boeven vangen; hij blijkt ook een echte kindervriend te zijn want zonder Pieten geen Sinterklaasfeest natuurlijk. Na deze valse start hebben Sint en z’n Pieten alle groepen van beide scholen vereerd met een bezoek en brachten ze ook nog voor ieder een cadeau mee. We kijken nu alweer uit naar het volgende jaar!

Ebola en de leerlingen van groep 5 en 6
Woensdag 7 januari zijn Frank en Hidde naar de Rabobank gegaan om het geld te storten tegen Ebola en hebben wat vragen gekregen:
juf: Hoe kwamen jullie op het idee? Hidde, Frank en Sebo antwoorden: Nou, we waren een keer boekenleggers aan het tekenen en Sebo bedacht dat we die ook konden verkopen en Frank bedacht dat het geld op giro 555 zouden kunnen storten. We zijn met heel veel kinderen uit de klas ze gaan verkopen.
juf: Hoeveel geld hebben jullie opgehaald? Hidde, Frank en Sebo antwoorden iets meer dan 100 euro.
juf: Waarom doen jullie dit? zij antwoorden dat giro 555 geld nodig had en wij graag helpen. Geschreven door: Hidde en Frank

Kerst op de Jozefschool.
jozef-1-febr-15Het is al weer even geleden maar wat hadden we een fijne kerstviering! Het kerstdiner werd dit jaar gemaakt door de ouders én de leerlingen. Er waren drie gangen met lekkers met tussendoor ruimte voor verhalen, optredens en een modeshow. Iedereen zag er prachtig uit. De soepen, hapjes, balletjes, fruitspiesjes enz.. enz.. het leek veel, maar bijna alles is opgegaan. Dat is een groot compliment voor alle kokers en bakkers.
Beneden was er een kerstborrel voor de ouders, vorig jaar voor het eerst en wegens succes herhaald. Ongedwongen bijkletsen, knabbels en glühwein. Het leven van jonge ouders is zwaar.
Het diner was een mooie opwarmer voor donderdag. ’s Ochtends hebben de leerlingen in de kerk. naar het kerstverhaal geluisterd. Elk jaar een bijzonder moment, om zo samen te zijn. Compleet met een koortje van ouders in de St-Jozefkerk met kerstversiering en kaarsjes. ‘s Avonds liepen we van de Jozefschool naar het Heechhûs. De kleuters zongen prachtig, onderweg hadden oud-leerlingen gezorgd voor ‘Dickens-tafereeltjes’ en bij het Heechhûs werden de leerlingen en ouders ontvangen met vuurkorf en kerstkoor.
Binnen kwam Dickens Christmas Carol tot leven. Het podium was omgetoverd tot het kantoor van Scrooge en de keuken van Bob Cratchit, Alle leerlingen hadden een rol. Scrooge, Cratchit en Marley werden overtuigend gespeeld door meerdere acteurs. Iedereen was opvallend goed te verstaan, knap om te zien hoe dit in korte tijd is ingestudeerd. Zo werd de musical een geweldige afsluiting van twee dagen ‘Kerst op school’.

Inmiddels is 2015 van start. We wensen iedereen een heel gezond, succesvol en gelukkig nieuw jaar toe.