It Wraldfinster

20 april 2015

in It wrâldfinster

De Week van het geld
De Week van het geld vindt plaats van 9 tot en met 13 maart. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd, is oud gedaan.
In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Groep 8 krijgt deze week een gastles van een financiële professional.
Deze leert de kinderen op een leuke manier omgaan met geld.
Ik eet het beter
Groep 8 doet dit jaar mee met het lesprogramma ‘Ik eet het beter’
Op 26 maart heeft groep 8 de Klasselunch. Het lesprogramma KlasseLunch maakt de leerlingen bewust van wat ze eten en de keuzes die ze daarin maken. Ze gaan creatief aan de slag met het verzinnen van de meest gezonde, originele en lekkere lunch. Als afsluiting genieten ze met de hele groep van de KlasseLunch!

Voorleeskampioenschap
Zondag 8 maart was de regionale ronde van de voorleeswedstrijd in de Bibliotheek in Sneek. Riemer Durk vertegenwoordigde It Wrâldfinster. Hij heeft het fantastisch gedaan. Helaas werd hij niet de winnaar. Bedankt Riemer Durk voor je bijdrage.
Zeepbellenproefjes in groep 4b/5
Dinsdag 3 maart hebben de leerlingen in groep 4/5b proefjes gedaan met zeepbellen.wraldfinster
Met water, afwasmiddel en rietjes werden de mooiste bellen geblazen. De leerlingen moesten daarna kijken wat er gebeurde als je erin prikte met een droge vinger, met een natte vinger, met een vork etc. Een mooie ervaring om dit eens te ontdekken!
Spelletjesmiddag
Dinsdag 11 maart was er weer een spelletjesmiddag. De leerlingen mochten gezelschapsspelletjes meenemen van huis. In de eigen groep werden deze middag samen spelletjes gespeeld. Wat was het een geslaagde middag!
Viering
Donderdag 12 maart was er een viering voor de groepen 1, 3/4a en 6. Veel ouders en belangstellenden kwamen kijken naar de optredens van de kinderen. Groep 1 zong verschillende liedjes en deden samen een opzegversje, groep 3 zong het lied ‘Ridder Martijn en Ridder Koen’, groep 4a ging theater voorlezen en de leerlingen van groep 6 deden verschillende optredens en zongen samen nog een lied. Het was een geslaagde viering!