Sport op Basisscholen Extra

18 mei 2015

in Aankondigingen

Spelen en bewegen met een extraatje!
Vanaf april 2015 starten wij in Bolsward, Witmarsum of Arum met Sport op Basisscholen Extra. Een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar, Sport Fryslân en Buurtsportcoaches Súdwest-Fryslân.

Wat is het, voor wie en waarom?
Sport op Basisscholen Extra is een bijzondere gymles na schooltijd voor kinderen van groep 1 t/m 4 die in de gymles en met het buitenspelen moeilijk mee kunnen komen. Ze zijn minder handig dan andere kinderen, bijvoorbeeld met huppelen, klimmen of een bal vangen. Maar ook kinderen die angstig zijn of weinig zelfvertrouwen hebben. Bijvoorbeeld vaak zeggen ‘dat durf ik niet’ of ‘dat kan ik niet’.

De kinderen gaan in kleine groepen onder leiding van een Buurtsportcoach allemaal leuke en spannende activiteiten doen. Hierbij staat plezier centraal. Niet wat mislukt, maar wat wel lukt vinden we belangrijk!

Met Sport Op Basisscholen Extra willen we kinderen meer zelfvertrouwen geven in bewegen en sporten. Zo kunnen ze weer met plezier meedoen en doorstromen naar een sportvereniging die bij het kind past (bijv. een gymnastiekvereniging).

Informatie/aanmelden
Denkt u dat dit iets is voor uw kind? En wilt u hier meer over weten of aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met Team Buurtsportcoaches, tel: 140515 of email hidden; JavaScript is required

Wat is project Sport Op Basisscholen?
Sport op Basisscholen is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Sport op Basisscholen staat voor een structurele kwaliteitsimpuls geven aan het bewegingsonderwijs in Friesland met als doel kinderen gezonder te laten leven. De gemeente Súdwest-Fryslân is een enthousiaste gemeente die graag gebruik maakt van de mogelijkheden die Sport op Basisscholen biedt. De gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunen groepsleerkrachten bij het bewegen en spelen op en rondom de basisscholen en aandacht voor gezonde leefstijl. Sport Op Basisscholen Extra valt hier
ook onder.