Nieuws vanuit Talma State

30 juli 2015

in Talma State

Een aantal maanden geleden kregen wij een brief met de vraag of wij een reden wisten om ons huis (Talma State) te laten genieten van een optreden van ‘Huistheater’. Hier hoefden wij niet lang over na te denken. Natuurlijk willen wij onze bewoners wel eens laten genieten van een heuse theatervoorstelling, want die kans krijg je niet iedere dag. Voor een theater moet je toch gauw een eind rijden en dat is niet voor iedereen weggelegd. En moge het nou zo zijn: Ons huis, Talma State, is uitgeloot als theaterplaats.

Op dinsdag middag 25 augustus komt ’t Huistheater langs in Talma State met: Ja zuster, Nee zuster. Hiervoor worden alle bewoners van Talma State, Teatskehûs Blauwhuis en de deelnemers van het Hofke uit Oudega uitgenodigd!

Informatie voorstelling: ‘Ja zuster Nee, zuster’ van het Huistheater.

Wie kent ze niet, de liedjes van Annie M.G. Schmidt? Stuk voor stuk zijn het pareltjes uit de Nederlandse kleinkunst. ’t Huistheater maakte er een prachtig parelsnoer van: Een theaterprogramma met uitsluiten liedjes van Annie M.G. Schmidt.

De ‘Koningin van Lombardije’ verschijnt op het toneel, hand in hand met d’Ouwe Jacob en Herr Heinzelmann. Dikkertje Dap haalt kattenkwaad uit en met de kat van Ome Willem. De Schipbreukeling zit te smachten op een eiland, maar Vluchten kan uiteraard niet meer… Je zou ze toch allemaal op een mooie Pinksterdag willen zien? ’t Huistheater neemt u mee In een rijtuigie met op de bok de artiesten met fleurige attributen en prachtige kostuums. Twee Nederlandse artiesten die het publiek centraal stellen en zorgdragen voor een verrukkelijke middag op de manier die Annie M.G. Schmidt beoogde: persoonlijk en toegankelijk, toegesneden op het publiek, recht voor z’n raap maar steeds om te glimlachen!
(het is een besloten voorstelling, dus geen toegang voor dorpsgenoten)

Gelukkig zijn we nog niet augustus en hebben we nog de hele zomer voor ons. De langste dag zit er aan te komen. En we hebben weer een mooi zomerprogramma opgesteld. De vaste activiteiten hebben zomerstop maar gelukkig hebben we dan weer even de ruimte voor andere activiteiten. Zoals de viswedstrijden, uitstapjes naar hier en daar. Ook het jeu de boules is al weer aan de gang.

Begin juni is er een bus vol met bewoners uit Talma State, Teatskehûs en Nij Ylostins naar het dolfinarium in Harderwijk geweest. Ook vele vrijwilligers uit eigen dorp gingen meer. Fantastisch.
Ik heb van meerdere mensen gehoord dat het een geslaagde dag was, met heerlijk weer erbij.

Beweegfeest

Beweegfeest

Ook heeft er een beweegfeest plaats gevonden in de beweegtuin. Samen met de Blauwhuisters is dit een erg gezellige zomerdag geweest. Met een hapje en een drankje en een muziekje erbij waren de mensen volop in beweging.

 

Kom gerust eens langs, want er is altijd wat te doen.

Meiny Altena-Jagersma