Nieuws vanuit Talma State

7 september 2015

in Talma State

Beste mensen,

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad, en nu ik dit schrijf is het alweer mooi weer. De maand juni, met zijn vele regendagen, zijn we allang weer vergeten, en in de laatste twee maanden stond onze dorpstuin er weer prachtig bij. Wat hebben we veel buiten kunnen zitten, al dan niet in de schaduw.

Koffie drinken bij het meer tijdens de wandeling door Heeg

Koffie drinken bij het meer tijdens de wandeling door Heeg

We hebben weer een aantal viswedstrijden gehad en een heerlijke wandeling door Heeg gemaakt. Op donderdag 6 augustus zijn we met twee grote groepen bij Tine Walinga geweest. Wat een prachtig plekje en wat zijn we gastvrij ontvangen met een heerlijke sorbet. Langs deze weg nog eens hartelijk dank Anne en Tine voor de gastvrijheid. Ieder jaar weer een gezellig uitje en de groep wordt steeds groter volgens mij!

De eerste week van de zomervakantie was het timmerdorp in Heeg. En ook waren wij, Talmanezen, uitgenodigd om hier te komen kijken. Erg fijn dat er ook aan ons gedacht wordt en zo zijn er een aantal bewoners naar de prachtige bouwwerken wezen kijken.

patatkraam van zuster Ida

patatkraam van zuster Ida

Zuster Ida is weer langs geweest met de patat kraam, en oh wat is dat toch lekker zo’n snackje af en toe!

In Talma State is ook het een en ander veranderd. Er heeft op het Anker (dagbesteding) namelijk een verbouwing plaatsgevonden. De keuken is verplaatst, de muren zijn geverfd, er is een prachtige wandfoto van âld Heeg op de muur gekomen en er is onder anderen nieuw meubilair gekomen. We hebben een aantal weken met de dagbesteding in de grote zaal gezeten maar we zijn blij dat we weer op ons eigen vertrouwde vernieuwde stekje zitten.

boottocht Talma State

boottocht Talma State

Op vrijdag 14 augustus was de boottocht. Samen met bewoners van Teatskehûs, it Hofke uit Oudega, Nij Ylostins en mensen uit het dorp zijn we een middag wezen varen. Het weer was goed en de sfeer was geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar.

De septembermaand zal in het teken staan van; ‘eten en drinken’. Er staat er een wijnproeverij gepland, er komt een Chinees buffet, we gaan jam maken, en zo staat er nog veel meer in het activiteitenprogramma. Dus ik zou zeggen kom gerust eens langs want er is altijd wat te doen.

Vriendelijke groeten,
Meiny Altena-Jagersma