Heech Yn ’t Findel

19 oktober 2015

in Heech Yn 't Findel

Heech yn ’t Findel 2015findel

Aan elk feestje komt ook weer een einde, dus ook aan de 33ste editie van Heech yn’t Findel. Na jaren van mooi weer tijdens de feesten kon het natuurlijk niet uitblijven, dat het eens wat minder zou worden. De weergoden zullen wel gedacht hebben, laten we de drekrace wat helpen om met het vele regenwater wat meer drek te creëren.

Op vrijdag 4 september zijn we dan ook begonnen met een valse start. Alles was al opgebouwd voor wat een mooi volleybaltoernooi zou moeten worden. Voor het eerst zouden er ook jeugdteams aan mee doen, maar door al het water uit de lucht konden we niet anders doen dan het toernooi afgelasten. Desondanks werden er op de avond spetterende optredens verzorgd door Bald & Grey, 7 it is en Yldau & Noel met de Funky Five! De sfeer zat er dan ook al vroeg in op deze Heegemer muziekavond.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de Ho! Net yn’e kliko actie van Duurzaam Heeg en het plaatselijke belang. Eerst waren er allerlei spellen voor de kinderen die allemaal te maken hadden met recyclen en vuilnisbakken. Daarna volgde er een uitleg over de actie en kon men zich ook aanmelden om mee te doen. Laten we met z’n allen maar hopen op een daverend succes, want een beter milieu begint bij jezelf. Op de zaterdagavond was er een vlammend optreden van Face to Face.

Zondags stond de 2de editie van de drekrace op het programma met een nog zwaarder parcours, meer deelnemers en een muzikale omlijsting van de Heegemer Dekdweilers op de Syl en in de feesttent. De zondagavond werd afgesloten door Van Geeft’M.

Als bestuur kijken we terug op drie geslaagde dagen feest en hebben we al weer volop inspiratie voor het komende jaar. Wij willen dan ook alle bezoekers, vrijwilligers en sponsors bedanken voor dit mooie feest.

Wij, als Heech yn’t Findel bestuur, willen bij deze ook Rommy Veldhuis-Schat bedanken voor al haar harde werk in het bestuur. Zij heeft na jaren haar stokje overgedragen aan nieuwe vrijwilligers.

Mocht je ideeën hebben voor komend jaar, laat het ons weten. Dat kan via de mail op email hidden; JavaScript is required of door je inspiratie te delen met één van de bestuursleden.

Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van Heech yn’t Findel.

Verder willen we iedereen van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van Stichting Heech yn’t Findel die zal plaats vinden op 10 november 2015. Meer informatie hierover volgt nog.

Bestuur Heech yn’t Findel