Activiteiten A.K. It Heechhus oktober

23 november 2015

in It Heechhus

heechhusDe Bende van Beuving en Willekoar.

‘Klap van de Korenmolen’ is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en zangkoor Willekoar uit Heeg. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Kortom; een voor het Hegemer publiek unieke maar vooral ook gezellige avond. Zie ook de aankondiging in de vorige Sylboade of www.ernestbeuving.nl

Vrijdag 6 november Aanv. 20.30 uur   Entree 15,00 euro

 Bandcontest It Heechhûs Heeg.

Op vrijdagavond 20 november organiseert de Activiteiten Commissie van It Heechhûs, in samenwerking met Kunstencentrum Atrium in Sneek, weer een bandjes avond voor jonge en talentvolle bands uit de regio. In totaal 8 bands zullen tijdens deze bandjesavond het beste van zichzelf aan jullie ten gehore brengen. Inzet hierbij is een optreden tijdens het altijd drukbezochte straatfestival Heechspanning, op Hemelvaartsdag in Heeg. Wil je op een leuke wijze kennismaken met enkele talentvolle bands uit de regio, of heb je gewoon zin in een gezellige en muzikale avond? Kom dan vrijdagavond 20 november naar It Heechhûs in Heeg. De aanvang is om half acht, de entree is twee euro. Presentatie en BEATBOX: Huite Loopik.

Intocht Sinterklaas.

Hoor de wind waait door de bomen… welnu, de herfst is begonnen en dat betekent dat Sinterklaas zich aan het voorbereiden is op zijn komst naar Heeg. In zijn kasteel in Spanje zijn de pieten druk bezig alles klaar te maken voor de komende reis naar Heeg. Terwijl Sinterklaas op Amerigo door de hoge Spaanse bergen trekt, oefenen de pieten om handig en snel door de schoorstenen te roetsjen. Het duurt nog even maar op ZATERDAG 21 NOVEMBER 2015 zal Sinterklaas met de pakjesboot rond half twee aankomen op de Syl. Na de rondgang door het dorp spoed de goedheiligman zich naar It Heechhûs alwaar de deuren om kwart over twee open gaan voor het grote sinterklaasfeest.

Filmhuisfilm 30 nov. 2015 om 20.00 uur in It Heechhûs: Babette’s Feast.

Denemarken, 19e eeuw. Twee volwassen zussen wonen in een geïsoleerd dorpje bij hun vader, een Protestantse pastoor. Op zekere dag arriveert een Franse vluchtelinge, Babette. Zij nemen haar in huis, waar zij werkt als dienstmeid. Nadat hun vader sterft organiseren de zusters een feest ter nagedachtenis. Babette weet hen over te halen het feestmaal te mogen bereiden. Het wordt een maal om nooit te vergeten voor de dorpelingen. Regie Gabriel Axel.

EETARRANGEMENT inclusief toegang film.

We willen het filmjaar feestelijk afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. Dit keer bij de film Babette’s Feast, een Deense film. Onze administrateur tevens kok zal een toepasselijke maaltijd bereiden. De bezoekers van het filmfestival It Heechhûs kennen zijn kwaliteiten. Dus wees er snel bij. Vol is vol. Voor dit arrangement krijgt u een kaartje voor de film en een maaltijd. Kosten: € 15,00, vriendenprijs € 14,00. Binnenlopen vanaf 17.30 uur. Aanvang maaltijd: 18.00 uur. Opgaven vóór 27 november a.s.

Ladies Night!!

Door het grote succes van vorig jaar is de tweede editie van de Ladies Night in It Heechhûs een feit!
Voor een complete verwenavond voor en (voornamelijk) door vrouwen, ben je van 19:00 tot 22:00 uur weer van harte welkom.
Wij bieden jullie een gezellige en ontspannen avond met een gevarieerd aanbod aan uiterlijke en innerlijke verzorging, gezondheid en welzijn, beauty, shoppen en lifestyle. Ook voor leuke en originele kerstaankopen kun je deze avond bij ons terecht.
We proberen het aanbod van standhouders zo divers mogelijk te maken, met een aantal bekende maar ook nieuwe erbij!

De entree is wederom gratis en we geven weer goodiebags vol met leuke artikelen weg, maar op = op, kom dus op tijd!

Kortom, noteer 9 december alvast in je agenda en neem je zussen, vriendinnen, buurvrouwen of kennissen mee voor een complete en gezellige avond uit in ons Heechhûs!