Nieuws vanuit Talma State

30 januari 2016

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Hendrik en Marije

Hendrik en Marije

Om te beginnen voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. We hebben 2015 goed kunnen afsluiten. U kunt zien een nieuw logo, een nieuwe naam. Wij gaan verder als Patyna i.p.v. zorggroep Tellens.

Een drukke december maand met een heerlijk kerstdiner. Waar onze koks Marije en Hendrik mooie kerstliederen hebben gezongen.

Dames A. Hilverda en H. de Vries

Dames A. Hilverda en H. de Vries

Op Oudejaarsdag kwam theater groep Adyrf voor ons spelen. Toneel- en theatergroep ADYRF (of eigenlijk moeten we zeggen theater duo Adyrf) is een klein AMATEUR gezelschap uit het Friese Jirnsum, en bestaat uit Andrea Joostema en Lieuwe v.d. Meer. Zij spelen (sinds 2001) eigen MUZIKALE (cabaret) voorstellingen voor zowel jong als oud publiek. Alles doen ze zelf. Vanaf het schrijven tot aan het spelen. Het was super!

Trio Garmoniya

Trio Garmoniya

Wat ook een hele mooie middag is geweest was op woensdag middag 16 december. Toen kwam Trio Garmoniya uit de Oekraïne voor ons optreden.

We zijn nu natuurlijk al weer druk met de voorbereidingen voor de komende maanden.

De derde week van januari stond in het teken van Jopie Huisman. Er was een expositie, een workshop en een theatervoorstelleng.

 

De laatste week van januari hebben we een winterweek. Met o.a. een diavoorstelling van dhr. Westerhof en een lekker wintergerecht maken met onze kokkin Marijke. Wie weet ligt alles buiten dan bedekt met een wit sneeuwkleed. Tijdens deze week, op 26 januari, hebben we de jaarlijks herdenkingsdienst.

En in februari hebben we een ‘smûke wike’ gepland. Houd dus goed het activiteiten bord voor Talma State in de gaten.

We willen langs deze weg ook het “Lekker Ite” nog even onder de aandacht brengen.

U kunt elke derde donderdag van de maand vanaf 17 uur genieten van een 3-gangen diner. Reserveren is wel een pré, een week van te voren via tel: 0515-334500

Eerst volgende keer is 19 februari.

De belbus kunt u reserveren via Teatskehus tel: 0515-334500

Sloop en nieuwbouw;

Het laatste nieuws is het uitstel geweest van 2 maanden. Op 2 februari is er ’s avonds weer een infoavond van Elkien voor de bewoners en familie.

We hopen dat we dan ‘eindelijk’ horen hoe het echt komt. Ons geduld wordt enorm op de proef gesteld. Onduidelijkheid is zenuwslopend.

Met vriendelijke groeten,Patyna
Foekje Bakker en Meiny Altena