Ho! Net yn’e kliko!

14 mei 2016

in Overig nieuws

 

Knipseho-2lho-1

Ook Crescendo doet mee

Al vele jaren wordt door muziekkorps Crescendo het oud papier ingezameld. Het is gewoon een begrip geworden. Oud papier hoort niet thuis in de grijze container. NEE oud papier is voor het korps, dat weet toch iedereen!!! Zo zie je maar weer dat afval scheiden helemaal niet zo moeilijk is. Al jaren deelt “voorman” Homme Bakker van het al bijna 100 jaar bestaande muziekkorps de 45 leden in voor de oud papier ophaalronde die eens in de 4 weken plaatsvindt. Ook zijn er enkele enthousiaste vrijwilligers die steevast een handje meehelpen om al dat papier in te zamelen. Zo zie je meestal Henk Haanstra met een stel jonge knapen in de weer met trekker en aanhanger. Het inzamelen van oud papier doen ze natuurlijk niet voor niets. Door de inkomsten hiervan kan de muziekvereniging weer nieuwe instrumenten aanschaffen en hun bestaan zeker stellen.

Als dank voor hun jarenlange bijdrage aan het scheiden van afval heeft het campagneteam besloten de bijdrage van € 100,- dit maal te geven aan muziekkorps Crescendo. Natuurlijk doen alle Crescendo-leden mee aan Ho! Net yn’e kliko! en gaan ze ook de andere afvalsoorten goed scheiden.

Al 16% minder afval!                                                                                               Versleten textiel gevraagd

 

h0--