It Pikepôltsje

14 mei 2016

in It Pikepôltsje

Wat hebben we gedaan:

“Voor al uw schoolreisjes: Boer Bakker” Wie is er niet geweest in zijn kindertijd. Al zo’n 34 jaar gaan de jonge kinderen uit Heech in het voorjaar naar boer Bakker en het is elk jaar weer een feest! Deze keer was het weer prima, de zon kwam er zelfs bij toen we in de grote zandbult speelden.

We konden geen genoeg krijgen van het spelen en toen er ook nog een mevrouw op bezoek kwam met een allerliefst klein hondje van 8 weken oud was het feest compleet. Hij (of zij) rende alle kanten op , hapte naar de sjaal van Famke, vloog steeds de benen van Chailyn achterna die aan het schommelen was, het was een prachtig gezicht! De lammetjes in de stal waren ontzettend lief. Het kwam goed uit dat juf Lyske boerendochter is en juf Vronie boerin, want zij konden mooi de lammetjes uit het hok halen en op schoot nemen, zodat de peuters de lammetjes konden aaien. Hoe het komt dat juf Lyske zo’n vieze jas en broek had, weten de kinderen misschien wel te vertellen. Natuurlijk werd de verjaardag van de juffen gevierd met een mooie strik, zingen voor de juf en wat lekkers.

Lang op de strobalen zitten was er niet bij, want wat is er nu mooier dan in het hooi om te dollen! Toen boer Bakker de koffie op had, heeft hij ons meegenomen naar de kalfjes, Sietse de pony en de grote koeien. Het was allemaal indrukwekkend en leuk. Vooral die plassende koeien… Daarna hebben we nog even in het zand gespeeld en kwamen de eerste ouders de peuters al weer ophalen. Voldaan gingen de kinderen met een ballon van boerin Sietske en een cadeautje van alle juffen weer naar huis.

Tialda en Elenore worden deze maand alweer 4 jaar.  Dat betekent dat zij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid van hen moeten nemen. We hebben van jullie genoten Tialda en Elenore, veel plezier op jullie nieuwe school!

Uitspraken van Peuters

 Yn’e skuorre fan boer Bakker lizze 2 kei yn it strie. Tegearre mei beppe sjocht Iris it oan en seit: “Koke slipet, beppe wekker meitsje”.