Nieuws vanuit Talma State

15 september 2016

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Op het moment van schrijven is er rust.
Wat hebben we een lawaai moeten verduren, soms was er niet te praten, slapen en werken. Maar goed alles voor het goede doel.

Na de bouwvak wordt de grond ‘bouwrijp’ gemaakt en zal er in week 37 gestart worden met het heien.
Ja dan hebben we met z’n allen weer even overlast. Als al de honderden palen in de grond zitten kan het opbouwen beginnen en verwachten we minder overlast.

Op 16 september zal er een start bouw activiteit plaatsvinden. 1e paal! Wie oh wie zal dat mogen doen? De bewoners die elders wonen worden uiteraard uitgenodigd maar ook de vrijwilligers, het personeel en de buren zullen worden uitgenodigd.
Speciaal moment vraagt om speciale aandacht en dat moeten we vieren.

Naast alle sloop activiteiten beleven we ook nog wel van alles.

Activiteiten Talma State. Het is een echte ‘simmer yn Fryslân’ deze zomer… De zon wil er maar niet op volle kracht door heen komen, of alleen voor een enkele dag/dagen. Maar dat mag de pret niet drukken in Talma State. Want in de maanden juni, juli en augustus was er genoeg te beleven.

De Heegerhoek was ook dit jaar weer met heerlijk schepijs in Talma State. Het weer liet het jammer genoeg tot nu toe nog niet toe om buiten in de prachtig bloeiende dorpstuin te zitten, maar het ijs smaakte er binnen niet minder lekker om.

In juni zijn de bewoners naar het nieuwe watersport gebouw in Heeg geweest. Dit was een wens van één van de bewoners. Op een prachtige locatie met uitzicht over het water, genoten de bewoners van een rondleiding en koffie met gebak. Echt genieten. Gewapend met poncho’s zijn we weer redelijk droog in Talma State aangekomen.

De kinderen in Heeg waren in juli druk bezig met het timmerdorp. En ook de bewoners van Talma State waren dit jaar weer uitgenodigd. Prachtig om te zien wat voor creaties er allemaal weer gemaakt zijn.

En ook de traditionele viswedstrijd heeft alweer plaats gevonden. En vissen zijn er gevangen! De 1e, 2e en 3e prijs zijn weer verzilverd.

Wij gaan nog even verder met het genieten van de zomer en wel met een BBQ in de dorpstuin voor de bewoners, met live muziek. We hopen dat het zonnetje ons dan ook weer even komt opzoeken.

Een zonnige groet vanuit Talma State.

Foekje Bakker

Onderstaande foto’s:

Bewoners Talma State op bezoek in It Sylhûs van de WSH

wsh-1