Basisschool It Wrâldfinster

7 oktober 2016

in It wrâldfinster

Continurooster. We zijn dit schooljaar begonnen met het continurooster! Van 08:30 uur tot 14:15 uur… even wennen voor kinderen, ouders en leerkrachten! Toch was het een goede start: iedereen was voorbereid en we kijken hoe het loopt. Wat gaat goed en wat kan beter? Als het nodig is passen we meteen onze ‘manieren’ aan. Andere ervaringen nemen we mee naar de eerste evaluatie.

Ook u kunt reageren, bijvoorbeeld via de mail met wat u opvalt. We gunnen onszelf echter even de tijd om te wennen en gaan uit van de geplande opzet. We zien dat ouders/verzorgers heel praktisch hebben nagedacht over zaken als het meegeven van drinken voor ochtend- en middagpauze. We zien ‘doppers’ die een flinke hoeveelheid kunnen bevatten. We zien zelfs kunststof thermoskannetjes die de drank gekoeld houden. Goed bedacht! Hebt u meer handige tips: geef ze door!

Schoolkamp groep 8. Prachtige dagen op Texel! Ze hadden het prima weer en ook prima naar de zin hoorden we! Een fijne start van het schooljaar. Ook: elkaar leren kennen onder heel andere omstandigheden. Het waren ‘gouden dagen’! Dank aan de enthousiaste kampleiding: juffen Barber, Yvonne en Antje en ouders Marianne de Haan en Maarten van der Zee. Na aankomst zongen ze voor de school een ’verslag’ van hun belevenissen: geweldig! Ook hartelijk dank aan de ‘brengers en halers’ de chauffeurs die er waren en hun (vracht)auto beschikbaar stelden! Dat maakte het allemaal weer mogelijk! Groep 8 komt vast ook zelf nog met verhalen en foto’s maar hieronder ook al een paar beelden…

Ouderinformatieavond. Groepsinfo-avond voor ouder(s)/verzorger(s). Op maandagavond 26 september waren ouders van harte welkom in de groep van hun kind. Op deze avond konden ze kennismaken met de leerkrachten en werden er allerlei praktische en inhoudelijke zaken rond het groepsprogramma aan de ouders doorgegeven.  Aan het begin van de avond werden de  nieuwe leerkrachten en nieuwe ouderraads- en MR-leden voorgesteld.

Inleveren is terugkrijgen. Onze school doet graag mee met Wecycle, zodat kinderen leren dat je moet recyclen “Als je kinderen wraldwilt voorbereiden op de toekomst, is het belangrijk dat ze afval als grondstof gaan zien. Dat geldt ook voor afgedankte elektrische apparaten. Wecycle helpt    onze school hierbij met gratis lesmateriaal. Ook doen we elk jaar  mee met de inzamelactie om het geleerde in praktijk te brengen. We krijgen hiervoor ook nog eens een mooi cadeau. En we steunen Stichting Jarige Job, zodat de kinderen andere kinderen helpen aan een leuke verjaardag.”

wraldsPostzegelaktie. Woensdag 28 september was de start van de kinderpostzegelactie. Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Ruim 160.000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander. Naast leerzaam is de actie ook vooral erg leuk. Dat vinden leerlingen, maar ook leerkrachten. Zij waarderen de Kinderpostzegelactie met een 7,7 en dat is de hoogste score van de scholenacties in Nederland.

Een vriendelijke groet van het team van ’t Wrâldfinster.