St Jozefschool Heeg

7 oktober 2016

in St. Jozefschool

Eten op school (continurooster)

Het is leuk om op school te eten. krijgen we als team te horen. Wat wij vernemen en ervaren vanuit de kinderen, ouders en het team, dat het als positief wordt ervaren. Zo eten de kleuters in een “echte” kleuterkantine!

Ervaring van Jorrit over het continurooster: Iedereen die gaat naar school. Als iedereen er is mogen we spelen op het school plein als we naar binnen gaan dan horen we de bel . Als iedereen in het lokaal is dan gaat iedereen lezen als we klaar zijn met lezen dan gaan we rekenen daarna gaan we naar buiten. Dan gaan we taal doen daarna meestal spelling. Na spelling gaan we lunchen, dan moeten we een boek op tafel leggen dan hebben we weer pauze daarna hebben we vaak natuur. Na natuur gaan we naar huis.

Een nieuwe meester:

Zou jij je willen voorstellen in een heel klein stukje over jezelf? “Ja hoor”, was mijn antwoord. Maar wat schrijf je dan op… Laat ik beginnen om te zeggen dat ik in Sneek woon en twee dochters heb. Sinds dit jaar ben ik leerkracht op de Sint Jozef. Na 25 jaar in Sneek gewerkt te hebben op de Thomas van Aquinoschool werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op de St.Jozefschool kwam een prachtige kans en daardoor kan ik aan het werk in groep 7/8.

In Sneek heb ik al die tijd met heel veel plezier gewerkt. Als leerkracht maar ook als lid van de directie. Ik heb in alle groepen van de bovenbouw gewerkt waarbij het langst in groep 8. Dat ik nu op de St Jozefschool werk had ik vroeger nooit gedacht. De school is voor mij niet onbekend omdat ik vroeger veel in Heeg kwam. De vader van een vriend van mij was de directeur van de St Jozef en zo kwam ik ook regelmatig in de school. Heel veel weekenden was ik in Heeg te vinden; om te zwemmen, te surfen, wanneer mogelijk te schaatsen, en om te stappen. Ik ken de school en Heeg dus al een hele tijd. Veel mensen die in Heeg wonen ken ik nog van die tijd. Nu mag ik er dus aan het werk en heb daar heel veel zin in.

Wanneer ik niet voor de klas sta houd ik me bezig met mijn hobby’s; voornamelijk atletiek. Zo ben ik atletiek trainer bij atletiekvereniging Horror in Sneek, twee keer in de week, en sta ik regelmatig voor de microfoon om verslag te doen van hardloopwedstrijden. Daarnaast doe ik ook zelf nog aan atletiek (hardlopen). Ik hoop dat ik in Heeg mijn plek ga vinden. De eerste twee weken waren in ieder geval al heel leuk. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat dat gaat lukken.

St. Jozefschool: Waterfestijn op het plein!

Alle kinderen van groep 1 tot en met 4 genoten van de tropisch warme nazomer door elkaar met sponzen, tuinslangen,  en spuiten lekker nat te maken. Juf Ilse, die de brandslang hanteerde, was zelf het grootste doelwit en had, tot hilariteit van de kinderen, al snel geen droge draad meer aan haar lijf. Wat een dikke pret!
Kleutergeleuter: ‘Juf, ik ha wolris lampionnesop iten!’

‘Mag ik wat drinken? Want ik heb zo’n hommer.’

Gastles  door Niké Kiewiet

We hadden een gastles van Niké. Want bij taal hebben we het over het ziekenhuis. Het was heel erg leerzaam. Ik zal even een paar dingen zeggen wat we hebben geleerd. De kinderafdeling. Baby’s te vroeg geboren. Infuus. Cliniclowns. Dat waren de dingen die ik nog zo’n beetje weet. Nou nu ga ik uitleggen wat ze heeft gezegd over de kinderafdeling. Het is heel leuk en grappig daar en je kunt er als je daar heel lang moet blijven zelf naar de school in het ziekenhuis. Nu over baby’s: tevroeg geboren: als een baby tevroeg is geboren dan moet hij/zij in een hele warme box dat voelt als de buik van de moeder.

Infuus: dat is een soort spuitje dat zout water in je spuit. En over Cliniclowns: Cliniclown is het toppunt van de kinderafdeling ze hebben allemaal grapjes mee en ze maken zelfs een baby blij het zijn hele lieve mensen. Nou dit was zo’n beetje wat we hebben geleerd. Cas groep 6

Zwemmen bij de eker

We gingen zwemmen omdat het zo warm was. Het zwemmen was in plaats van de gymles. We gingen lopen naar de Eker met groep 5 tot en met groep 8. En bijna alle jongens gingen van de brug af springen. Maar sommigen durfden niet van de brug af te springen. En er was ook een surfplank. Ze gingen water op elkaar gooien en we deden het ook op juf en meester. Juf en meester gingen ook van de brug af springen.

Ymie groep 6