Basisschool It Wraldfinster

23 december 2016

in It wrâldfinster

Iris. Op 17 oktober jl. is Iris geboren, dochter van juf Jildau en Herman en zusje van Sanne. Wat prachtig voor dit gezin! We wensen hen veel geluk met elkaar!

Kabouterpad groep 1 en 2. Op dinsdag  1 november zijn de groepen 1 en 2 naar het bos van Elfbergen geweest om het Kabouterpad te lopen. Het was een prachtige morgen in het bos volop in herfsttooi! De kinderen hebben de herfst geroken, gevoeld, ontdekt, gezocht en gevonden!! Genieten was het!

Kerstfair op vrijdag 16 december van 16.30 – 19.00 uur op It Wrâldfinster De kerstfair is een markt met heel veel leuke en eigengemaakte kerstartikelen en optredens en hapjes en drankjes! Iedereen is van harte welkom!!! De opbrengst van deze kerstfair is voor stichting Heart4children en voor onze eigen school. Heart for Children is opgericht om weeskinderen in Oeganda goede scholing te bieden. Om dit te bereiken, willen ze graag een internaat bouwen, dat geschoeid is op christelijke grondslag. Het  motto van Heart for Children is: We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor deze wereld. Als school willen we graag meedoen om bovenstaande droom te verwezenlijken!

Nationaal schoolontbijt. Dinsdag 8 november heeft onze school meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Op deze dag hoefden de kinderen niet thuis te ontbijten maar op school! In deze week van Het Nationaal Schoolontbijt eten zo’n half miljoen kinderen een gezond ontbijt op school. Met lesmateriaal leren de kinderen van alles over hun ontbijt en hoe belangrijk het is om de dag gezond te starten.

Feest in december. De maanden november en december staan ook op school bol van de activiteiten. Voor Sint Maarten hebben de kinderen allemaal een mooie lampion gemaakt om mee langs de deuren te gaan met het zingen van Sint Maarten liedjes. Het was een koude maar gelukkig wel droge avond! Inmiddels op het moment van schrijven zijn we blij dat Sinterklaas met zijn zwarte pieten ook Heeg weer heeft kunnen vinden! En we hopen dat Sinterklaas op maandag 5 december ook nog op school komt zodat we voor hem kunnen zingen en hem een hand kunnen geven! We zijn benieuwd en vol verwachting klopt ons hart ….

Na Sinterklaas hollen we meteen door naar Kerst!