Basisschool It Wraldfinster

29 januari 2017

in It wrâldfinster

Lok & seine!

Natuurlijk wensen we u ook via de sylboade alle goeds toe voor 2017! Op school hebben we de doorstart weer gemaakt met in het achterhoofd de goede herinneringen aan de decembermaand en de feestdagen. De zo goed geslaagde Kerstfair met een opbrengst van  € 2050,- !!! Daarvan gaat de helft naar Heart4children. De cheque daarvoor is ook al uitgereikt. Bekijk de foto’s op onze website. Ook hier nogmaals de dank aan alle kinderen, ouders en anderen die hierbij betrokken waren. Intern heeft ook onze taakgroep veel werk verzet: alle waardering!

Na oud & nieuw wachtte een wat mindere prettige verrassing: veel vuurwerkoverlast in de buurt en ook op het plein. Twee brievenbussen ‘ontploft’. Geschatte waarde ± 200 euro per brievenbus. Van vandalisme is aangifte gedaan en als u tips hebt over mogelijke daders, dan horen we dat graag! Ook veel vuurwerkresten en glas op ons plein. Wel positief… OR-lid Freerk Grondsma is samen met een paar helpers aan het vegen gegaan: top!

De Beverwedstrijd

De Beverwedstrijd is een informatica-wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5, 6, 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica. Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben! Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn zó gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen. De vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt…

Leerlingen van ongeveer 500 verschillende scholen maken tijdens de Beverweek 15 opgaven en krijgen hier 40 minuten de tijd voor. De wedstrijd bestaat uit 5 gemakkelijke, 5 iets moeilijkere en 5 ingewikkelde vragen. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er vijf verschillende leeftijdsgroepen met elk een eigen wedstrijd: Groep 5 en 6 Groep 7 en 8, Klas 1 en 2, Klas 3 en 4, Klas 5 en 6.

De 50 beste leerlingen uit elke leeftijdsgroep mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de tweede ronde, de finaleronde. En kijk welke Wrâldfinsterkanjers daar tussen staan bij de eerste 50?

23       156     Reinder

23       156     Rients

Deze finaleronde wordt gehouden op een universiteit, op een zaterdag in het begin van februari. Elke finalist krijgt een certificaat, maar de beste uit elke groep wint een leuke prijs!