Heech yn it grien: praat mee!

28 januari 2017

in Dorpstuin

Heech yn it grien: praat mee op 15 februari

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de grootschalige boomkap in Heeg de gemoederen hoog deed oplopen. Als Plaatselijk Belang, Dorpstuingroep en bestuur van het Heempark zijn we sinds dat moment met de gemeente in gesprek over een herplantplan om Heeg weer in het groen te zetten. Gevolg daarvan is dat onder meer de knotwilgen op de Molefinne en het Skarspaed de kapronde overleefd hebben en we nu weer vooruit kunnen kijken.

Het was een kwestie van lange adem, maar nu het volgende voorjaar voor de deur staat, zijn we blij dat we kunnen melden dat zo’n herplantplan er komt. Sterker nog: we mogen als dorp een totaalplan maken voor het groen – in samenwerking met de afdeling groenbeheer van de gemeente en met u.

Wij streven naar een groenplan dat Heeg weer een groen aangezicht geeft, met fleurige borders, eetbaar groen, speelgroen, waar bomen de ruimte krijgen en waar mens en dier het naar de zin hebben. Een groen dorp is goed voor de gezondheid: mensen worden minder vaak ziek en gebruiken minder medicijnen, groen is goed voor de bedrijvigheid want groene gebieden trekken meer bezoekers, groen is ook goed voor uw portemonnee want in straten met veel bomen zijn woningen 10 procent meer waard. Daarbij is aangetoond dat mensen die een groene omgeving wonen gelukkiger zijn.

Graag nodigen wij alle Hegemers uit op 15 februari mee te denken over verschillende mogelijkheden voor de groene inrichting van het dorp. Zo kunt u dan uw ideeën kwijt over de perken langs de Tollewei en de Skatting, over de knotwilgstrook langs de Molefinne, over het groen langs de Draei en waar u het verder nog maar graag groener ziet.

Datum: 15 februari   Tijd: 20.00u   Plaats: It Heechhús

Namens alle betrokken partijen, Lucie Gelderblom en Freya Zandstra