Biljarttoernooi 2016: 10 en 11 februari 2017

10 maart 2017

in Biljart

Van uitstel komt afstel, klinkt het spreekwoord. Maar dat het niet altijd opgaat bewijst het biljarttoernooi van Heeg. Na uitgesteld te zijn om droeve omstandigheden werd het toernooi nu verlaat door dezelfde omstandigheden. Zo ving het toernooi iets voor vieren aan en werd er gestreden voor ieder punt. Belangrijk is echter dat ook de gezelligheid en de sportiviteit niet vergeten moeten worden. Eenieder had bijna twee maanden langer kunnen oefenen, lessen kunnen volgen, om zijn/haar spel bij kunnen schaven om nu in topconditie te kunnen zijn.

Sietse v/d Molen (17) begint in de Boeier in elk geval goed tegen nieuwkomer Jeltsje Flapper (16) in 16 beurten. Andere vlotte partijen in de poulefase zijn : Anne de Hoop (33) wint van Thewis de Jong(32) in 13 brt. , Jouke v/d Heide (68) wint van Seakle Hettinga (54) in 15 brt. En Eelke Brunia (28) verslaat in 13 brt .Andries Flisijn (19). Is het kruit verschoten, of ……

Als zaterdagochtend Jan Veldhuis (19) Theo Potma (29) in 12 brt. van het biljart veegt zijn de tweede ronde gangers bekend. Opvallend is dat beide organisatoren Rommert (41) en Coby (20) door zijn terwijl ze ondertussen alles in goede baan moeten leiden. Echter Coby vind gelijk haar Waterloo tegen Durk Bergstra (16). Rommert verslaat Jouke v/d Heide (68) en komt bij de laatste 16 tegenover Rixt Piersma (14) te staan. Ook Fedde Hilverda (18) huppelt naar de laatste 16 na winst tegen clubgenoot Ernst Hoomans (52). Op papier de leukste partij is het treffen tussen neven Theo E Speerstra (27) en Theo A (28). Deze wordt liefdevol gewonnen door de laatste. Alle dames bij de laatste 16 sneuvelen en het toernooi zal verder moeten zonder vrouwelijke inbreng qua spelers.
De kwartfinales zien er als volgt uit : Theo A – Hans Meijer (38) , Andries –Sietse , Fedde – Gosse v/d Heide (35) en Rommert – Julian Andringa (36) die een stage in Brighton/Engeland beloond ziet worden met een plek in de kwartfinale. Theo verslaat Hans, Rommert verslaat clubgenoot Julian net zoals Sietse. Fedde strandt in het zicht van de haven en verliest van Gosse nadat hij zijn laatste punt niet weet te maken.

De halve finales, in de Boeier, zijn goed bezocht en hebben als winnaars Rommert ( wint van Gosse) en Sietse ( wint van Theo A). In het voorspel van de finale spelen Gosse en Theo A een goede en spannende partij. Gosse staat steeds voor maar het is uiteindelijk Theo A die de partij uitmaakt na een serie van negen. De finale komt maar moeilijk op gang. Veel poedels en weinig series. Als Rommert ineens een serie van zeven en daarna een van tien laat aantekenen lijkt het spannend te gaan worden. Het was echter van korte duur en Sietse caramboleerde de partij bekwaam uit. Sietse v/d Molen kampioen 2016. Hij kan de ( ongepoetste) beker met de grote oren mee naar huis nemen.

Na de felicitaties en andere plichtplegingen nam Bald & Grey de regie over en kon er tot in de late uurtje gepraat, gedanst, gedronken en genoten worden.

Slechts tien maanden tot het volgende toernooi, heerlijk.

Graag nog even de aandacht voor het volgende biljartevenement : De Altyd Toarst biljartmarathon voor KIKA op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april. Alle wedstrijden waren in een mum verkocht, een geweldige respons dus. Op beide dagen is er genoeg te beleven.(zie elders in het blad.)

Verder is er een loterij waarin geweldige mooie prijzen zijn te winnen. Loten a € 1,- zijn te verkrijgen bij de Watersport en Altyd Toarst leden Feddy, Rommert, Rick en Johan. Koop ze en werk mee aan dit goede initiatief.

Vr. gr. OPA.