Bridgeclub Heeg

8 maart 2017

in Bridgeclub Heeg

Als ik gevraagd word of ik een stukje voor de Sylboade wil schrijven voor de bridgeclub. wil ik altijd wel, maar het had nu voor mij ook wel een maand later gemogen.
Een raar begin van het nieuwe jaar hebben we als bridgeclub achter de rug nu we twee van onze leden moeten missen, eerst Piet Teerenstra, onze voorzitter en vervolgens Maarten van Steinvoorn.

Vorig seizoen vond ik dat het na 12 jaar voorzitterschap welletjes was en tijd voor een nieuwe voorzitter. Het bestuur dacht aan Piet. Ik wist dat Piet zou stoppen met de activiteitencommissie van it Heechhus en heb hem al vroeg in het seizoen gevraagd het stokje van mij over te nemen. Dat wilde Piet wel, dat werd tijdens onze jaarvergadering in april vorig jaar vastgesteld.
In de zomer kwam Piet in de medische molen terecht. Hij vroeg ons, het bestuur en mij als wedstrijdleider, of hij wel zou kunnen bridgen in september met een apparaat op zijn rug voor de sondevoeding die hij kreeg, dat apparaat zou wel eens lawaai kunnen maken. ‘Natuurlijk, als jij je er goed bij voelt, kom je gewoon bridgen’ en niemand van ons heeft dat apparaat ooit gehoord. Helaas werd Piet na drie bridgeavonden opgenomen in het ziekenhuis, ging hij naar Groningen en waren de berichten na de diverse onderzoeken niet rooskleurig. De gezondheid van Piet ging snel achteruit en hij overleed op 24 januari. We hadden Piet en zijn gezin graag meer tijd gegund te genieten van hun nieuwe kleinkind, maar het is hun niet gegund. Op de rouwkaart de mooie tekst ‘loslitte yn ús libben, fêsthâlde yn ús hert’, ook als bridgeclub hebben we Piet los moeten laten en houden we hem in onze gedachten en in ons hart.

En dan Maarten. 12 december, onze laatste bridgeavond in 2016, zat Maarten wat verloren in zijn eentje aan een tafel na afloop. Ik ben naar hem toe gegaan en vroeg hem: ‘Maarten, hoe is het, is het wel goed met je?’ Hij vertelde dat hij twee weken op bed had gelegen maar toch wilde bridgen. En . . . hij maakte zich heel veel zorgen om Piet. Nee het ging dus niet goed met hem en we hebben Maarten niet meer gezien op de bridgeclub in het nieuwe jaar. Opname in het ziekenhuis, naar Amsterdam voor een hartoperatie, maar zijn conditie was niet goed. 3 februari werd hij toch geopereerd, een dag later ging het kaarsje uit. Maarten, een markante man, op zijn rouwkaart staat een karakteristieke foto van hem in een lange witte jas. Maarten die zich niet altijd aan de biedregels hield en het de andere spelers daardoor best wel eens lastig maakte.

Twee mannen die niet alleen door de bridgeclub zullen worden gemist, maar als bekende Heegemers door tal van mensen in Heeg. We wensen beide families die ook nog eens goed bevriend waren/ zijn heel veel sterkte.

En dan de bridge. De tweede ronde van dit seizoen is afgerond, Christel & Wiebe en Aagje & Lies zijn gepromoveerd naar de A-lijn, Durk & Hetty en Hessel & Stien mogen deze derde en laatste ronde in de B-lijn spelen.

Onderstaand is de uitslag van de eerste zitting van deze laatste ronde.

Hartelijke groet,
Barbera Smit