Duurzaam Heeg

10 maart 2017

in Aankondigingen, Plaatselijk Belang Heeg

PLAATSELIJK BELANG HEEG
Jaarvergadering op donderdag 13 april 20.00 uur in
It Heechhûs
In de volgende Sylboade zullen we de agenda bekend maken. Klein tipje: als alles mee zit, dan kunt u deze avond getuige zijn van het definitieve ontwerp van het Groenplan Heeg, gemaakt door Freya Zandstra en Lucie Gelderblom in samenwerking met de gemeente ZWF.

De website is weer up-to-date. Het bestuur is uitgebreid met 2 nieuwe leden (John en Tineke). Hierdoor is er weer tijd voor het bijhouden van de website. Onlangs heeft u een nieuwsbrief ontvangen. We hebben daar positieve reacties op gehad. Toch is het verspreiden van een nieuwsbrief erg duur en we hebben dan ook besloten dat we u voortaan van nieuws willen voorzien via de Sylboade en onze website. Hebben we een zeer belangrijk onderwerp, waar we u direct en persoonlijk over willen informeren dan zullen we dit middels een nieuwsbrief doen.

Hans Ringnalda (vz), Anneke Bakker (pvz), Tineke Zuurveen-Westra (secr.), Douwe Vermanning (penningm.), Douwe Cnossen, Boudewijn Dijkstra, John van de Velden.

COÖPERATIE DUURZAAM HEEG
Op woensdag 8 februari was de jaarvergadering van Coöperatie Duurzaam Heeg in ’t Heechhûs. Een succesvolle avond. De opkomst was dusdanig groot dat we van zaal moesten wisselen. We hebben kort terug geblikt op het afgelopen jaar, maar met nog meer interesse gekeken naar dit jaar. We willen namelijk het volgende realiseren:

⦁ Zonnepanelen bij Ottenhome plaatsen
⦁ Tweede postcoderoos-project realiseren op het dak van Hoora
⦁ Opleveren monitoring systeem Duurzame Opwek in Heeg

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat onze leden zich verbazen over het feit dat Heeg nog maar 40 leden heeft die klant zijn van Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD). Waarom wil men niet overstappen. De prijs kan geen reden zijn. Het overstappen dan?. Nee, 1 telefoontje of e-mail is voldoende, geen minuut in de kou. Is iedereen trouw aan de grote maatschappijen die over de rug van hun klanten, sponsor- en reclamegeld uitgeven. We weten het niet. Wat we wel weten is dat NLD ieder jaar voor iedere klant 75 euro terugstort in de kas van Coöperatie Duurzaam Heeg.

Daarom deze dringende oproep aan alle inwoners van Heeg. Stap vandaag nog over naar de NLD (www.noordelijklokaalduurzaam.nl). Heeft u hulp nodig, hieronder staan de telefoonnummers van de bestuursleden van Coöperatie Duurzaam Heeg. We komen graag bij u langs.
Anton van Wijk
Sjoerd Ypma
Tjalle Reitsma
Hans Ringnalda
Klaas van der Velde