‘Koning van het Grasland’in Heeg

10 maart 2017

in Aankondigingen

 

In de vorige Sylboade heeft u al het een en ander kunnen lezen over deze bijzondere locatievoorstelling.

‘Koning van het Grasland’ is deels in het Fries en deels in het Nederlands en wordt gemaakt door het artistieke team dat werkte aan de succesvolle voorstelling ‘MANSHOLT’. Tjeerd Bischoff schrijft het stuk, Jeroen van den Berg doet de regie, decor en kostuums zijn van Ellen Klever en Jaap van Keulen componeert de muziek. Acteurs zijn o.a. Helmert Woudenberg, Joop Wittermans, Trudi Klaver en Marcel Faber. Van Stichting Pier21 is het de vijfde productie. Afgelopen twee seizoenen speelde Pier21 het stuk ‘Feteranen’, met Freark Smink en Joop Wittermans. In januari 2016 ging ‘Life is Beautiful’ met Klaasje Postma en Pauli Yap in première.

Dizze foarstelling fertelt it ferhaal fan in boere-pear, Hessel en Anke Kroes, twa ‘plankgasboeren’.

Nei in needlottich tractor-ûngelok- wêrby’t harren soantsje om it libben kaam -, besykje se harren libben wer op ‘e rails te krijen.

Met de ‘Pine’ als decor en achtergrond zal op 31 augustus en 1 september 2017 de voorstelling achter de Boerderij/ Stalhouderij van de familie Kruis Lytshuzen 2, op een wel heel unieke locatie worden gespeeld.

De Tûke Fûgel Ferkeap is bijna afgelopen, dus haast u naar drogisterij Jantien om alsnog een kaartje met korting te kunnen kopen. Nu voor € 18,- daarna voor € 23,-
Het stuk zal in onderstaande “Hooischuur” worden gespeeld.
Voor verdere informatie: Dick Schrama