Basisschool It Wraldfinster

16 april 2017

in It wrâldfinster

In groep 1 is gewerkt aan het thema “het postkantoor”. De kinderen hebben post voor elkaar gemaakt, de postbodes hebben in het postkantoor gewerkt, postzegels verkocht, post gesorteerd en post bezorgd. Een prachtig thema met enorme betrokkenheid van alle kinderen! Postbode, postbode … heb jij ook post voor mij?

Wedstrijd.

Rients en Reinder uit groep 8 hebben zaterdag 11 maart meegedaan aan de finale van de beverwedstrijd bij de Technische Universiteit Delft. De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor alle leerlingen uit groep 5, 6, 7 & 8 van de basisschool en klas 1 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd is ontwikkeld om leerlingen kennis te laten maken met informatica. Misschien ontdekken ze wel dat ze er talent voor hebben! Deelnemers kregen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen..

Groepen 6/7/8 zijn op donderdag 2 maart naar de voorstelling “Mama Gazoline” van Tryater geweest. Deze voorstelling was in het theater van Sneek en duurde ongeveer 45 minuten. De voorstelling ging over de waanzinnige achtbaanrit van een jongen en zijn moeder. Een moeder is een moeder. Maar geen moeder is gelijk …. Er zijn heel gewone moeders, maar de moeder van deze jongen is anders. Ze is overal en nergens en beleeft wel héél veel. Daarover stuurt ze hem de mooiste brieven, vol met avonturen. Zelfs de jongen weet soms niet meer wat wel waar is en wat niet. Mama Gazoline is een muzikale en beeldende vertelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet.

Op 20 maart zijn de kunstweken van start gegaan. De leerlingen van de verschillende groepen  hebben kennisgemaakt met een aantal kunstenaars en hebben gewerkt als echte kunstenaars en deze kunstwerken zijn prachtig geworden!! De kunstenaars waren o.a. Piet Mondriaan en Kadinsky, Keith Haring en Warhol en Vincent van Gogh en Miró en Pablo Picasso en Matisse.

Op zondag 19 maart is er in de Haghakerk een schoolkerk-gezinsdienst gehouden met als thema: “Niet perfect is ook goed”.  De kinderen hebben kennisgemaakt met mensen die niet perfect  waren zoals een blinde, een lamme, een dove. Kinderen vertelden op film waar zij goed in zijn en waar zij niet goed, niet perfect  in zijn. Kinderen hebben ook  kunnen ervaren hoe het is als je niet met je handen kunt schilderen maar wel met je mond! Dat geeft toch een mooi resultaat…….niet perfect maar juist daarom heel waardevol!!