Lekker proeven bij Proeverij 67!

10 april 2017

in Aankondigingen, Overig nieuws

Sinds 1 januari 2016 wordt het Heechhûs door Sybout Jaasma gepacht. Zo langzamerhand heeft Sybout er zijn eigen draai aan kunnen geven. De inrichting heeft een behoorlijke facelift ondergaan. Het ziet er echt gezellig uit. Een beetje meer kleur, een bankstel erbij en wat gezellige dingetjes…. Inclusief open haard!!

We komen er allemaal wel eens. De één waarschijnlijk iets vaker dan de ander, maar dat is logisch. In de winter staat het Heechhûs wijd open voor al onze gedoetjes. Of je nu in een koor zingt, bridge speelt, biljart of op de trekzak club zit, gaat sporten of wat dan ook……Nu ja, heel Heeg weet wel wat er allemaal plaats vindt in de winter en anders kijk je maar in de Sylboade. Maar dat andere stukje van het jaar dan? Als iedereen het water op gaat, buiten wil zitten en de zomer viert? Nou, dat is simpel: dan gaan we bij Sybout  buiten onder de parasol zitten! Op naar Proeverij 67!!

Briljant idee natuurlijk!! Een restaurant. Voor de tweede keer gaat het winterseizoen van het Heechhûs naadloos over in het vrolijke zomer restaurant. En ook nog eens met een aparte formule. Het heet niet voor niets de Proeverij 67! Met als ondertitel: genieten in 2 -voud. Het concept heeft hij gekozen naar aanleiding van een gezellig dineetje met vrienden in Apeldoorn. Meteen enthousiast want daar kon je gerechten in 3-voud bestellen. Dat vond Sybout wel erg ingewikkeld worden! 2 keuzes is meer overzichtelijk. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Het werkt als volgt: er staan een tiental voor- en hoofdgerechten op de kaart. Van beiden kun je er 2 uitkiezen. Ik noem het maar: als vooraf een combinatie van de champignonsoep met de zalmterrine. Dat kan, want het was: genieten in 2-voud!! Maar wat als ik nou toevallig die zalmterrine of die champignonsoep het lekkerste voorafje van de wereld vind en niks anders wil? Nou, dan neem ik die dubbel….Simpel! Zo werkt het ook voor het hoofdgerecht. Het toetje is een ander verhaal. Dat heet de afsluiter in 1-voud.Ook duidelijk!

Simpel en duidelijk? Ja, voor ons wel want wij zitten lekker aan tafel, hopelijk met een glaasje van het een of ander erbij te genieten. Maar de keuken dan? En de bediening? Nou ja, het is wel een stuk ingewikkelder qua organisatie, maar wel zoó leuk om te doen. En in de keuken staat kok Janny ter Braake, die is niet gek te krijgen… Janny heeft haar sporen allang verdiend. Als kok bij Talma, maar ook in de horeca van Heeg heeft ze een hoop uurtjes achter het fornuis doorgebracht. Inmiddels werkt ze full time bij het Heechhûs. Het spreekt vanzelf dat er met dagverse producten gewerkt wordt. En het liefst natuurlijk uit de regio. Laat ik nou even de wijnkaart niet vergeten. In samenwerking met fotograaf Eric Spijkerbosch van Cires Fotografie gemaakt. Gefotografeerd op de eigen schouw staan de met zorg uitgezochte wijnen van Barts wijnimporteur uit Amsterdam. Leuk hè?

Binnen hebben we zo’n 50 plaatsen aan de tafels en op het terras kunnen zo’n 80 mensen plaats nemen. Er is al een hoop werk verricht door Dorpstuin Heeg om het groen een mooi plekje te geven aan de voorkant van het Heechhûs.Aan de zijkant komt  ook nog een tribune voor evenementen en het terras wordt nog uitgebreid. Een muziektent maakt het helemaal af…

Er is nog meer. Het Walking Dinner!! Een samenwerking met Rob Driezen van eetcafé tante Sjuul om de hoek. Je begint bij één van de twee met je voorgerecht, je loopt even om de hoek en gaat daar je hoofdgerecht nuttigen en loopt weer terug voor je toetje. Je kunt bij De Proeverij 67 of bij tante Sjuul starten. Maakt niet uit. Je betaalt 30,- pp. Natuurlijk komen je drankjes daar nog bij. Wat goed om te zien dat deze 2 restaurants zo samenwerken. Ze zien heel goed in dat zij elkaar kunnen versterken. Helemaal top!! Zo kan het ook. Vanaf 23 april zijn we welkom vanaf 12.00u. Op woensdag tot en met zondag. Tot aan het einde van de zomer.. Succes!

Agnes de Groot