It Pikepoltsje

5 mei 2017

in It Pikepôltsje

Voorjaar bij boer Bakker

Met zijn allen naar boer Bakker, dat is elk jaar weer een feestje! De zandbult lag al voor ons klaar. We hebben heerlijk in het zand kunnen spelen! Toen we naar de schuur gingen, werd er net op dat moment een kalfje geboren! Het kalfje lag net in het stro en de moederkoe was bezig het kalfje schoon te likken. Wat een bijzondere belevenis! Niet dat alle kinderen daar aandacht voor hadden, want de lammetjes waren in dezelfde schuur en die zijn natuurlijk ook heel lief! Nadat de lammetjes zijn bewonderd en geaaid, gingen we naar de kalfjes. Ze werden door de peuters verwend met zoveel bix dat boer Bakker ze de hele week geen eten meer hoeft te geven…

Toen was Sietse aan de beurt. Sietse is een pony met heel lang haar, net een Beatle. Klopt ook wel ongeveer met zijn leeftijd dacht ik. Als laatste zijn we naar de stal met de grote koeien gegaan. Wat een grote beesten en wat plassen en poepen ze wat af! Hoogste tijd voor een frisse neus en waar kun je die beter halen dan buiten bij de grote zandbult. Al met al een prachtige morgen bij Klaas en Sietske Bakker. Bedankt voor jullie gastvrijheid en graag tot volgend jaar!

Jarigen hebben we deze maand niet, maar wel een nieuw vriendinnetje. Welkom Berber, fijn  je bij ons komt spelen!

Peuteruitspraken

Iris zegt: “ Noa mag niet aan mijn fruit komen anders krijgt ze sappige vingers. “

Mei wa wol Jort trouwe? Mei mem en ……..juf Geeske!

Welke kleur papier wil jij Sander ( boerenzoon )?  De New Holland! ( insiders weten dat de New Holland tractor blauw is.)

Welke kleur wil jij Jort? Jort wijst het rode papier aan en zegt: “Aardbeienkleur “

Liedjes

Boe boe boe, wat hearre wij op de bistebuorkery?

Boe boe boe, wat sjogge wij? Kokes op de buorkery.

 

Bé bé bé, wat hearre wij op de bistebuorkery?

Bé bé bé, wat sjogge wij? Skiepkes op de buorkery.