Lintjesregen in Heeg

17 juni 2017

in Verhalen

 

We hebben sinds een paar weken wéér 2 “lintjesmannen” erbij!! Afgelopen 26 april mochten Klaas Teerenstra en Homme Bakker uit handen van de burgemeester de orde ontvangen. En natuurlijk is het even tijd om beiden in het zonnetje te zetten. En waar kunnen we dat beter doen dan in het Heechhûs? Onder het toeziend oog van Sybout met een heerlijk kopje thee. Trouwens zonnetje? Jazeker, we hadden geluk in dit bizarre voorjaar. Klaas ontmoet ik als eerste. Dit is wat het rapport te vertellen had:

De heer Teerenstra is bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid  in de Orde van Oranje Nassau. Geboortedatum heer Teerenstra: 11 februari 1942

Aanvullende informatie:

  • Sinds 1985 voorzitter/secretaris en decorbouwer van toneelvereniging ‘De Sminkdoaze’ in Heeg;
  • Sinds 1988 vrijwilliger en lector van de St. Antoniusparochie, locatie St. Josephkerk in Heeg. Verricht tevens onderhoudswerkzaamheden in en om de kerk en verleent hand- en spandiensten voor de jaarlijkse Jozefmarkt;
  • Sinds 2003 onderhoudsvrijwilliger bij MFC ‘It Heechhûs’ in Heeg;
  • Sinds 2003 drager bij Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ in Heeg;
  • Sinds 2003 vrijwilliger bij de Stichting ‘De Sylboade’ (dorpskrant) in Heeg.

Nou dat is nogal wat. Klaas is er een beetje verlegen van zo te zien. Sybout heeft hem volkomen op het verkeerde been gezet, zegt hij. Klaas werd gevraagd of hij samen met hem naar de Martinikerk wilde gaan omdat Janke Postema een lintje zou krijgen. Nou, het knappe pak maar oan, een bloemetje erbij en daar gingen ze al vroeg op stap.( Ja, vrouwlief had natuurlijk ook even tijd nodig om zich mooi aan te kleden..) Bij de kerk aangekomen werd er ineens gevraagd of het ook iets voor hem zou zijn, zo’n lintje. En dan staat je dochter ook nog eens uitgebreid foto’s te nemen… het zal toch niet? Jawel Klaas, het zal wel!!!Hij wordt er stil van en geeft zich maar over aan het hele gebeuren. Hij werd naar zijn plaats gebracht, keek om zich heen en zag zoveel bekende gezichten om zich heen. Wat een feest!!

Klaas kreeg zijn onderscheiding natuurlijk niet voor niets. 50 jaar Sminkdoaze, da’s een halve eeuw ( met alle respect). Als speler, maar ook 30 jaar in het bestuur als voorzitter en secretaris. De laatste 2 jaar doet hij niet meer mee als speler. Het is tijd voor anderen om de rollen uit het hoofd te leren en gelijk heeft ‘ie. Klaas blijft bescheiden over één en ander. Ach, het werk voor de kerk dat was een beetje voorlezen tijdens de dienst en koster werk. ( vroeger het werk van de nonnen, maar ja die zijn er niet meer) In het Heechhûs wat onderhoud, een lampje indraaien enzo. Nou, dat enzo zijn nog een heleboel karweitjes…. Maar dat doet íe ook al zo’n 13 jaar…. En drager bij uitvaarten is hij zo’n 12 jaar. En samen met Klaas Postma zorgt hij ervoor dat de Sylboade’s goed verdeeld worden over de vrijwilligers, die de ons dierbare glossy(!) elke maand bij u in de bus doen. Tel dat eens bij elkaar op en je snapt wel dat Annie wel eens vraagt wanneer hij eens een keertje thuis is!!

Klaas is al 45 jaar gelukkig getrouwd met Annie. Ze hebben 2 kinderen gekregen, Marian en Ronald. Inmiddels is de familie uitgebreid met 4 kleinkinderen. Hij heeft 38 jaar lang voor Altenburg gewerkt als kraanmachinist. Wat een staat van dienst! Wat zijn we blij met je en wat is het je gegund!! Hartelijk gefeliciteerd. Dank je wel Klaas, voor alles wat je voor ons Hegemers doet.

Agnes de Groot