Nieuws vanuit Talma State

7 juni 2017

in Talma State

Beste dorpsbewoners,

Op het moment van schrijven is meer dan de helft van de appartementen bewoond, de Talmanezen om útens zijn op 1 juni allemaal weer terug. Ook hebben de eerste nieuwe Talmanezen hun intrede gedaan. Wat is het fijn om de mensen te begroeten en welkom te heten. Het gaat weer meer leven. Het is uiteraard voor de meesten nog wel wennen maar er zijn veel positieve geluiden. Ook komen we de kinderziektes tegen. En ja smaken verschillen, je kunt het nooit iedereen naar de zin maken.

restaurant en keuken

De hoofdingang is weer open en rondom het gebouw wordt het steeds mooier, bestrating zit er in en gelukkig is er weer meer groen.De bouwketen zijn nog niet allemaal weg want er wordt nog aan de afwerking gewerkt en uiteraard zijn ze nog druk bezig in het restaurant. Begin juni zal het restaurant en de keuken worden opgeleverd en kan de inrichting beginnen.

 

tijdelijk restaurant

De warme maaltijd komt nu vanuit Teatskehus. Onze bewoners kunnen in hun appartement eten of gezamenlijk de warme maaltijd nuttigen in een tijdelijk gecreëerd restaurant.

 

 

 

De officiële opening is op vrijdagmiddag 23 juni voor genodigden. Voor het dorp zal er nog een open dag komen maar daar is de datum nog niet van bekend.

Vanuit Talma State verzorgden we altijd al thuiszorg en toch gaat er wat veranderen op dat gebied. Per 1 juni start Patyna namelijk met een aparte thuiszorg tak. Ook in Heeg komt een eigen thuiszorg team. De ziektekostenverzekering eist deze verandering van Patyna. Er zijn verzorgenden van Talma State die bewust hebben gekozen voor Thuiszorg Patyna. Inhoudelijk gaat er dus wat veranderen maar de zorg welke aan u wordt verleend gaat gewoon door. We proberen ervoor te zorgen dat niemand ‘hinder’ ondervindt door deze verandering. Monica de Jong blijft de wijkverpleegkundige van Thuiszorg Heeg en is aanspreekpunt. Er komt een nieuwe Thuiszorg teamleider. Zij heeft haar kantoor in Sneek. De huishoudelijke hulp en welzijn blijven wij vanuit Talma State aansturen. Ik (Foekje) blijf locatie teamleider in Heeg.

Vanuit Welzijn:

Echtpaar Strikwerda

Op 26 april, waren Siem en Wiep Strikwerda 55 jaar getrouwd. Op deze dag was het groot feest in Talma State en werd het bruidspaar al vroeg toegezongen door al het personeel. Familie Strikwerda werd blij verrast met bloemen, fruitmanden en kaarten die ze op deze dag mochten ontvangen. Het bruidspaar wil bij deze alle Hegemers bedanken voor alle attenties.

Woensdag 26 april stond een circus bij ons in de tuin. Het is altijd een feest om naar het circus te gaan. Voor onze bewoners was het net iets te luid, maar voor de kinderen vanuit Heeg en omstreken was het een geweldige ervaring.

 

 

Een bewoner van Talma State schrijft:

Heeg en omgeving verandert

Voor ruim 80 jaar terug gingen wij met kinderen van familie Witteveen, familie Reitsma, familie Flapper, familie Zijlstra, familie van Berkum en enkele kinderen uit Lytshuizen naar de drie scholen in de Harinxmastraat. Wij liepen, meest op klompen vanaf het hoekje, waar een transformatorhokje stond (nu een rotonde) naar Heeg met aan de rechterhand de coopfabriek “Hoop van Zegen” en dan de villa “Romsicht” en kwamen dan bij het eerste huis, links waar de familie Marco Vlas woont. Aan de linkerkant van de Skatting was alles weiland van boer Cnossen en andere veehouders en “komelkers” tot aan de Wijmerts was alles groen en kaal. Nu in 2017 is alles bewoond en is er het Heempark. Transport bedrijf, watersportbedrijven, industrie en nog veel meer. Ook zijn er vele woningen.

culinaire wandeltocht

Op zaterdag 7 mei jl hebben wij van Talma State een culinaire wandeltocht gedaan in bovengenoemd gebied. Wij waren met 14 deelnemers en 14 vrijwilligers en zijn op 8 adressen aan geweest, waar we konden genieten van eigen gemaakte traktaties en of drinken. Het weer was goed en we hebben een mooie middag gehad. Onze dank voor de organisatie en de vrijwilligers. Zo zie je maar weer dat er veel veranderd in de loop van de tijd.

Een dankbare deelnemer.

Wij verzamelen plastic doppen in vele soorten en maten. Deze doppen worden ingezameld bij de receptie en vandaar gaan ze naar KNGF om pups op te leiden tot knappe geleidehonden. Het zou prachtig zijn dat alle Hegemers mee gaan sparen. Ook aanzichtkaarten, postzegels en batterijen kunnen bij de receptie ingeleverd worden.

Elke woensdagochtend om 10 uur drinken we gezamenlijk koffie. De koffie is op woensdagochtend gratis tot het einde van dit jaar. En als u toch de doppen of lege batterijen inlevert, kom dan op woensdag gezellig koffiedrinken in het vernieuwde restaurant.

U bent van harte welkom.

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State
Foekje, Grytsje en Gelbrig