Basisschool ’t Wraldfinster

30 juli 2017

in It wrâldfinster

 

Kuikentjes

We hebben eieren in een broedmachine gehad. Samen met de leerkrachten zijn de eieren goed verzorgd. Toen de eieren uitkwamen was het natuurlijk feest. Veel kuikentjes zijn onder grote belangstelling uit het ei gekropen. Het uitkomen van een ei is ook gefilmd, zodat alle kinderen het in de klas (nog een keer) konden zien.
Daarna werden ze goed verzorgd met een warme lamp en lekker voer en water.

 

 

Examens. Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor examens. Na het type-examen was het tijd voor het EHBO-examen voor groep 8 en het Verkeersexamen voor groep 7. Het was soms spannend, maar alle kinderen zijn geslaagd! Met dank aan de vrijwilligers die ook dit jaar weer de EHBO lessen verzorgden.

Rabo Talent Festival. Verschillende kinderen hebben in juni meegedaan aan het Rabo Talent Festival. Deze kinderen hebben een aantal lessen gevolgd en hun talenten op deze dag, onder leiding van Roelof Bakker, alvast laten zien. De muziekinstrumenten mochten ze lenen van het korps. En één van de kinderen heeft elf gezongen met het orkest als begeleiding. Het zal vast niet bij dit optreden blijven! Er wordt druk gewerkt aan het oprichten van een schoolorkest. Het Rabo Talent Festival is een opmaat naar het grootste At the Watergate-festival dat volgend jaar van 8 tot 11 met in Sneek en omgeving plaatsvindt, waarbij de koren en orkesten van de scholen ook zullen optreden.

Avondvierdaagse. Zo’n 80 kinderen uit Heeg deden mee aan de Avondvierdaagse in Sneek. Het was jammer dat de eerste dag niet doorging vanwege onweersverwachting, maar op de overige dagen was het prachtig wandelweer. Met dank aan de vele vrijwilligers die zorgden voor de begeleiding. De kinderen hebben genoten en waren natuurlijk trots op de behaalde medaille.


Voetbalkampioenen.
Hulde aan onze groep 8! Ze haalden de regionale schoolvoetbal in Bolsward! Gekomen aan de kruisfinales! Sportief zijn ze op “It Wrâldfinster”zeker, want er worden iedere jaar ook tennislessen gevolgd. In de maanden juni en juli zijn er weer kennismakingslessen waaraan de kinderen enthousiast meedoen.

Natuurlijk zijn er nog meer nieuwtjes, wat dacht u van de schoolreisjes naar De Naturij en Duinen Zathe, vaderdagcadeautjes, de Wrâldfinsterpannenkoekendag en de afscheidsmusical van groep8 : op www.wraldfinster.nl leest u meer hierover!