Nieuws vanuit Talma State

10 juli 2017

in Talma State

Beste bewoners van Heeg,

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in de laatste ‘stuiptrekkingen’ voor de officiële opening op vrijdag 23 juni. Er wordt stevig doorgewerkt door de ‘mannen’ aan het restaurant, de kapsalon, receptie, linnenkamer, entree en de biljartzaal. In de openingsweek hopen we weer van bovenstaande gebruik te kunnen maken. Weer kunnen wassen, strijken, drogen en was vouwen in een vernieuwde linnenkamer. Weer naar de kapper kunnen gaan in de salon van onze kapper Paula. De receptie heeft haar eigen plekje weer en er kan weer volop gekookt worden in onze keuken. Bewoners kunnen weer naar het restaurant voor een kopje thee/koffie en/of een maaltijd.
Al met al: we kijken met z’n allen uit naar weer wat meer rust en regelmaat.
We gaan weer koken voor onze tafeltje-dekje mensen.
Hier is momenteel veel vraag naar vanuit ons dorp maar ook vanuit Hommerts, Jutrijp, IJlst, Oudega en Gaastmeer.
Fijn dat iedereen ons zo weet te vinden. Mocht u interesse hebben in onze ‘tafeltje-dekje’ formule bel ons dan gerust op telefoonnummer 334500. De receptie zal u dan te woord staan voor informatie en/of vragen.
Door de ‘(thuis)zorg-knip’ waar we over schreven in de vorige Sylboade is het hier en daar wat onduidelijk geworden waar u terecht kunt voor vragen over zorg/hulp in de huishouding/tafeltje-dekje e.d.
U kunt ten allen tijde Talma State bellen. Wij helpen u graag verder.

OPENDAG TALMA STATE
Voor Heeg en andere belangstellenden
Zaterdag 8 juli 2017
’s morgens van 10 tot 12 uur en ’s middags van 15 tot 17 uur

Meer informatie kunt u binnenkort lezen op onze opendag-flyers welke bij de ondernemers komen te hangen. Wees WELKOM!

Vanuit Welzijn:

Het kunstwerk van Gerrit Terpstra, staat nu echt op zijn plek. Het heeft een prominent plekje gekregen voor Talma State. Gerrit Terpstra, heeft bij de Hegemer Mar al eerder een kunstwerk mogen maken. Het mooie van onze Ielman (dat is de naam van het kunstwerk) is dat het gemaakt is van restafval van het vorige beeld. Het plekje waar de Ielman tot voor een jaar stond was een plek gekozen door de moeder van Gerrit. Zij woonde namelijk in een appartement in Talma State en had het uitzicht pal op het beeld. Voor toen de juiste plek! Nu staat de Ielman voor ons nieuwe Talma State te pronken. Voor nu de juiste plek!

Jeu de boules spelers: De ”Heechgoaiers”

De Heechgoaiers zijn elke week op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur op de jeu de boulesbaan in de tuin van Talma State te vinden. Normaal is dit in de maanden juni en juli van 19.00 tot 21.00 uur. Nu tijdens de verbouwing is dit tot nu toe nog op de middag.
Als u het leuk vind om een keer een jeu de boules balletje te gooien, bent u van harte welkom op de woensdagmiddagen en of avonden. Contactpersonen zijn: Jan en Grietje Boersma.

Ondanks de vakantieperiode gaan activiteiten in de zomer-vakantie gewoon door. In juli gaan we een nieuwe activiteit promoten. Elke donderdag-middag vanaf drie uur gaan we op de jeu de boulesbaan een lichtere variant van dit spel spelen.

De luxe broodmaaltijd op vrijdag 28 juli gaan we voor het eerst in het nieuwe restaurant nuttigen. Eindelijk weer ruimte.

Ook gaan we de hengel weer uitgooien in de wateren achter Talma. Onder het genot van een lekker hapje en drankje een gezellige viswedstrijd organiseren!

 Ingezonden stuk:
Wist u dat……….
Hoelang hebben scholeksters gebroed op het oude Talma gebouw?Maar met de verbouwing in 2015-2017 kon dat niet meer.
Wat doen de scholeksters?  Ze gaan broeden boven de zorgafdeling.
Vanmorgen vrijdag 16 juni 2017 zijn de oude scholeksters met drie kuikens van het dak afgekomen, veilig aan de zuidkant.  Zuster Lysbeth is ervan getuige geweest.
Met vriendelijke groet, B. Zijlstra

Vrijwilligers gezocht:
In Talma State zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor het winkeltje.
Van maandag t/m vrijdags, openingstijden van 9.00 -12.00 uur.
Bij interesse graag contact opnemen.
Tel: 0515-33 45 00 of email hidden; JavaScript is required

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State,
Grytsje en Gelbrig