Popkoor Hege Hakken straalt op Skier!

9 juli 2017

in Verhalen

Het OMF (de organisatie van muziekverenigingen in Fryslân) vierde dit jaar haar 60ste muziekfestival op Schiermonnikoog. We hadden al eerder gehoord dat dit festival een erg fijne sfeer heeft en dat veel koren hier graag naar toe gaan. Een uitdaging voor ons koor om hieraan deel te nemen.

Vroeg uit de veren, vertrokken we zaterdag 11 juni richting Lauwersoog. Met prachtig mooi weer stapten de 24 vrouwen uit Heeg en omstreken goedgehumeurd met de hege hakken in de tas op de boot. Tijdens de heenreis opperde een van de leden nog tegen dirigente Akke ‘we gaan natuurlijk voor een beker’. Nou, dat konden we wel uit ons hoofd zetten was het antwoord. We zijn nog maar een beginnend koor en er doen wel 20 koren mee. Oké… dat was ook wel iets te enthousiast misschien, maar goed, we hadden er zin in! De laatste nagels werden nog even rood gelakt tijdens de vaart en huppekee, klaar voor onze muzikale dag!

Om half drie mochten we ten tonele verschijnen in een erg warme kerk vol belangstellenden. De lippen gestift, de nagels gelakt en in onze nieuwe outfit met onze hege hakken stonden we er ‘kreas’ op. We openden met ‘send my love’ van Adele, gevolgd door ‘sitting on the dock of the bay’ van …. En als laatste het vertrouwde nummer ‘take your time’ van Niels Geusebroek. We waren tevreden over ons optreden, zaten er lekker in en vonden het erg leuk om mee te doen, ook om weer podiumervaring op te doen. Op onze gympies of blote voeten liepen we weer terug (want die hakken staan leuk maar zitten niet bij iedereen even comfortabel:) Ook mochten we nog een optreden verzorgen in de koepel; een overdekt podium midden in het dorpje. Daar zongen we, deze keer iets minder gespannen, drie nummers. We kregen de smaak te pakken. Het was ook erg leuk om andere koren te aanschouwen.

De dag werd afgesloten met een prachtig concert door een jongerenkoor begeleid door een strijkensemble. Kippevel! Aansluitend volgde de uitslag. We behaalden 87 punten, goed voor een 4e prijs! We hadden een beker te pakken!!! ‘Ut de skroeven’ waren we. Niet te geloven, door het dolle heen. Van de 20 koren pakten we de 4e prijs! De jury schreef o.a. in het rapport; een mooie stembeheersing, goede dynamiek en ‘speelse’ uitvoering. Hier waren we erg blij mee.

Dat werd dus goed gevierd tot in de late uurtjes want het merendeel bleef een nachtje slapen op het eiland in een kampeerboerderij. Fantastisch! Ook s’avonds laat klonk ‘let me down easy’ nog door de straten van Schiermon-nikoog. Toeschouwers op de terrasjes zongen vrolijk mee.