Nieuws van Stichting “Heech fan âlds”

31 augustus 2017

in Heech fan Alds

Presentatieavonden De groeiende belangstelling voor onze vijf laatst gehouden presentatieavonden heeft ons doen besluiten om ook voor het komende na- en voorjaar voorlopig weer een 5-tal avonden te plannen. Met behulp van een beamer presenteren we op een groot scherm divers materiaal uit het “Heech fan âlds archief”.

Wanneer:     Woensdagavond 25 oktober 2017

Woensdagavond 29 november

Woensdagavond 24 januari 2018

Woensdagavond 28 februari 2018

Woensdagavond 28 maart 2018

Aanvang:     20:00 uur

Plaats:         Mfc “It Heechhûs”, It Eilân 67, 8621 CT Heeg

Kosten:        € 2,50 p.p./avond

Onderwerpen We beginnen in ieder geval met het vertonen van recent binnengekomen materiaal, wat er verder te zien zal zijn is op dit moment nog in voorbereiding. Wellicht lukt het ons om steeds in De Sylboade, voorafgaand aan de presentieavond, aan te geven wat er die avond nog meer te zien zal zijn. Wij gaan aan de slag om u weer interessant materiaal te kunnen tonen, met het alvast noteren van bovenstaande data hoeft u daarvan niets te missen. Graag tot ziens!

Tips: Op www.dorpsarchieven.nl is onze website te vinden. De site is nog in opbouw maar in de komende tijd zult u er steeds meer foto’s en documenten kunnen bekijken. Op www.friesfilmarchief.nl zijn oude films over Heeg te bekijken. Gebruik bij het zoeken in het filmarchief als zoekterm niet alleen Heeg, maar probeer ook Osingahuizen om een ca. 15 min. durende kleurenfilm over de bouw van de nieuwe brug (1971) aldaar te bekijken.

Let op! Gooi niet zomaar weg! Hebt u nog waardevolle informatie, documenten, foto’s, dia’s, 8 mm. films, VHS videobanden e.d. die voor de vastlegging van de historie van Heeg interessant zijn, neem dan contact met ons op. U kunt zaken aan ons in beheer geven of afstaan, maar meestal kunnen we er ook een digitale reproductie voor ons archief van (laten) maken

Hoe kunt u ons werk steunen Stichting “Heech fan âlds” is een stichting zonder winstoogmerk opgericht op 27 februari 1991. Om onze activiteiten voort te kunnen blijven zetten willen wij u daarom oproepen om donateur van onze stichting te worden. Dit kan door éénmalig een door u te bepalen bedrag te schenken of éénmaal per jaar automatisch minimaal € 7,50 (meer mag!) door uw bank te laten overmaken op rekening NL34 RABO 3347 4853 51 ten name van St. Heech fan Alds.

Info:             Kees de Jong   Jan Hettinga

Piet van der Bank     Piet Vlas