Nieuws vanuit Talma State

31 augustus 2017

in Talma State

Opening 23 juni

Vrijdag 23 juni was de feestelijke officiële opening van Talma State. Rond de 300 bewoners, familie, personeel en genodigden werden welkom geheten door Marcel van der Meulen. Na wat kleine toespraken werd de officiële openingshandeling gedaan. Met een drone werd een fles champagne bij burgemeester Hayo Apotheker gebracht. Na het ontkurken van de fles werd er geproost op ons nieuwe energie neutrale Talma.

Opendag 8 juli

Zaterdag 8 juli hadden we opendag voor alle belangstellenden. Wat super dat er zoveel mensen belangstelling hebben voor het nieuwe Talma en ons wisten te vinden op deze dag. Er waren enkele appartementen opengesteld voor bezichtiging. Wat leuk om binnen te kijken bij onze bewoners. Onze dank hier hartelijk voor! Deze beide dagen zijn mede zo succesvol verlopen door de tomeloze inzet van onze collega’s.

We zijn nu  twee maanden verder. We horen nog steeds positieve reacties. We hebben een prachtige plek gekregen om te wonen en te werken.

En toch kampen we helaas nog met wat bouwtechnische mankementen. Dit vergt geduld voor bewoners maar ook voor het personeel. Maar met z’n allen houden we de positiviteit erin en weten dat dit maar tijdelijk is.

Ons restaurant werkt weer op volle kracht. De wasserij/linnenkamer draait weer volop. De receptie met coffee corner is een geweldige blikvanger bij binnenkomst. Al met al: wat zijn we trots op het Talma State van nu.

Waardering op Zorgkaart Nederland.nl voor Talma State is een 8. We zijn heel erg blij met deze score vooral na een roerig jaar wat sloop en herbouw betreft.

Winkeltje:

Op 1 augustus werd ‘s morgens het winkeltje  “de Parlefinker” geopend door de heer Zijlstra. Onder toeziend oog van veel belangstellende  bewoners en personeel, onthulde de heer Zijlstra de naam.  Hij vertelde onder andere waar de naam voor stond. Parlevinken betekent met een bootje waren venten, en ook brabbelen en slenteren. Het bootje en de persoon is een parlevinker, vandaar de naam “de Parlefinker”. Het past natuurlijk ook erg mooi in het rijtje van  Kompas, Anker, Fûke, Kraaiennêst, en ons huisblad De Wynroas. Naast kruidenierswaren en fruit zijn er ook kleine kadootjes onder de tien euro te koop in de Parlefinker.

De zomer is nog volop aanwezig, maar de activiteiten in september gaan zo langzamerhand weer van start. (graag verwijzen wij u naar het artikel vanuit de Bewonersvereniging elders in de Sylboade)

Vrijdag 15 september, is er weer muziek in huis, namelijk Egeren-Marselje Duo. Rozemarijn van Egeren bespeelt de fluit en Doriene Marselje de harp. Het begint om 19.00. Entree is vrij. Koffie of thee 1 euro.

Maandag 18 september organiseren we weer de jaarlijkse boottocht over de Friese meren. Ook bewoners uit Nij Ylostins en Teatskehûs varen gezellig mee.

Op donderdagavond 5 oktober is er een optreden van Accordeonorkest Concertino Bolsward. Entree is 5 euro inclusief koffie of thee.

En het is nog vroeg, maar we hebben  Lytse Teake van der Meer gecontracteerd.

Het is een van de laatste keren dat Lytse Teake  optreed. Entree 5 euro inclusief koffie of thee.

Met een vriendelijke groet,

Grytsje en Gelbrig