Palingaak de Korneliske Ykes II

23 oktober 2017

in Palingaak

 

Elke zaterdagochtend om 10 uur koffie-uurtje op de aak, iedereen is welkom!

Hier weer een inkijkje in al onze activiteiten: Even het vermelden waard is dat wij met het Bungee roeien op de 2e plaats zijn geëindigd met een verschil van 8 seconde op de 1e plaats dus gaan we voor volgend jaar de uitdaging aan 1e te worden.

Aanvulling op de activiteiten van september. 7 t/m 10 september zijn we naar de Botterdagen in Elburg geweest. Zowel de tocht heen als terug waren een heftig gebeuren met de Aak op het IJsselmeer met een windkracht 7 a 8. Het was een mooie ervaring voor de bemanning. Door het weer hebben de gasten helaas afgezegd.

Donderdag 21 september was de laatste avond varen met opstappers. 2017 was een mooi vol gepland vaarseizoen met opstappers.

Vrijdag 22 september hebben we bezoek gekregen op de Aak van de Nieuwe Bisschop van het Bisdom Groningen-Leeuwarden. Mgr. dr. C.F.M. (Ron) van den Hout. Wij zijn zeer vereerd dat Van den Hout in het drukke programma van die dag tijd heeft ingeruimd om ook een bezoek te brengen aan de Palingaak Korneliske Ykes ll.

Agenda: Op 18 oktober nemen we afscheid van Marius en Caroline met een glas en een dankwoord. Wij willen tevens als nieuw bestuur de banden aanhalen met Heeg en omgeving, onze waardering tot uitdrukking brengen en met elkaar van gedachten wisselen over Heeg, haar culturele activiteiten en de bijdrage daaraan van Korneliske Ykes ll.

Groot onderhoud: Wij zijn nog op zoek naar een plek waar de Aak op de kant kan deze winter of komend voorjaar om groot onderhoud te plegen. Wij hadden gehoopt dit in Osingahuizen te doen maar krijgen geen groen licht van de gemeente, wat erg jammer is omdat de vrijwilligers mooi dicht bij Heeg zouden kunnen klussen. Nu is het even afwachten waar we aan de slag kunnen.

 Oproep! Wie het leuk vindt om in een gezellig team af en toe te helpen met het onderhoud van de Aak is van harte welkom. Neem hiervoor even contact op met Rinus Grondsma.

Mensen gezocht voor communicatie en pr! Over de palingaak en alles wat daarmee samenhangt valt heel wat te communiceren: met vrijwilligers, donateurs en sponsors, met de bewoners van Heeg en omgeving, met toeristen enz.enz.Voor dit alles hebben we een veelheid aan middelen: onze website, onze nieuwsbrieven, folders, brochures, interviews, artikelen in de media, Facebook, Twitter. Hiervoor zoeken wij nieuwe vrijwilligers.

Wil je ons komen helpen neem dan contact op met Jan Willem Hoorn of Anje Kuik-Stuurwold   of een mailtje naar email hidden; JavaScript is required

Wie meer informatie over het wel en wee van de Palingaak wil ontvangen kan zijn/haar mailadres opgeven voor een maandelijkse nieuwsbrief.

Wie het leuk lijkt te leren zeilen op een Palingaak is altijd welkom!

Informatie bij: Maarit en Anje   Of www.palingaak.nl