Plaatselijk Belang Heeg

8 oktober 2017

in Plaatselijk Belang Heeg

Plaatselijk belang Heeg wil u graag op de hoogte houden van de belangrijkste onderwerpen waar zij zoal mee bezig is. De reguliere kwesties in het dorp pakken wij op. Daarnaast wordt er heel veel werk verzet door de verschillende werkgroepen, die zijn ontstaan uit de het visiedocument van PBH. Natuurlijk worden deze werkgroepen door ons ondersteund en houden we elkaar op de hoogte van de vorderingen.

De voormalige haven Foekema is PBH al een aantal jaren een doorn in het oog. Eerst een lege haven, daarna een lege havenkom en nu een braakliggend terrein. Bij de dorpencoördinator, Erik visser, hebben we aangegeven dat we dit aanzien niet nog een jaar accepteren. In het jaar van de culturele hoofdstad, waarin iedere dorp en stad zijn beste beentje voor moet zetten, kan de gemeente het niet maken om dit terrein braak te laten liggen. Wordt vervolgd.

Een belangrijk onderwerp waar Idske Koopmans en Gerben Postema heel druk mee zijn is het nieuwe antennebeleid van de gemeente SWF. Uitgangspunt: geen straling en toch een goede ontvangst van de mobiele apparatuur die tegenwoordig wordt gebruikt. Wilt u meer weten of heeft u ideeën en/of suggesties, treedt dan in contact met Gerben of Idske.

Dick Schrama heeft een plan gelanceerd voor een waterglijbaan op het strandje bij de Passantenhaven. Wij hebben dit geweldige idee met open armen ontvangen. Ook de gemeente en de provincie waren heel enthousiast en de gemeente heeft al een mooi bedrag toegezegd voor een deel van de financiering. Wij zullen naast de ondernemersvereniging en andere partijen dit project ook financieel ondersteunen. We hopen dat we volgende zomer een waterglijbaan mogen bewonderen aan het Heegermeer.

Dit zijn, naast de reguliere agendapunten, een paar in het oog springende onderwerpen die aandacht vragen. Heeft u behoefte om mee te praten en mee te denken in het bestuur, dan bent u van harte welkom. Een belletje of mail naar de voorzitter is voldoende (email hidden; JavaScript is required