Spokenvaartocht 2017

8 oktober 2017

in Evenementen

Spokenvaartocht 2017

Op zaterdag 28 oktober wordt Heeg weer een donkere avond lang het engste, geheimzinnigste en spookachtigste dorp van de wereld. Die avond beleven de kinderen uit Heeg, verkleed in hun mooiste spoken- of geestenpak en drijvend in vervaarlijk versierde bootjes, de engste avonturen op het Spokenwater in ons Spokendorp.

Heeg Promotie verzorgt met veel vrijwilligers weer een spetterende Spokentocht. Wilt u ook mee met uw kroost? Steek ze dan in gekke, enge, mooie of rare kleren en kom met uw sloep of bootje vóór 19.00 uur naar de Eker. Het bootje natuurlijk het liefst kleurrijk maar eng verlicht en spookachtig mooi versierd. Heeft u zelf geen boot, stap dan in één van de sloepen die Heeg Promotie van de bootverhuurders mag gebruiken.

Je kunt je voor de Spokentocht opgeven bij de VVV: email hidden; JavaScript is required Zaterdag 28 oktober. (De brug in de Syl draait speciaal) Aanvang van de Spokentocht: als het donker is: ca. 19.30 uur. Locatie: de Eker Heeg. Einde tocht ca. 21.30 uur in ’t Dorpshuis Max doorvaarthoogte van de route: 1.90 m. Voor inschrijving voor deelname , voor informatie en voor het aanmelden van uw eigen spoken-act kunt u bij de VVV in Heeg terecht. Kosten 2,50 per persoon, betalen kan bij de start. Er zijn weer genoeg sloepen van bedrijven beschikbaar. Als u zelf niet kunt of wilt varen dan kunt u met uw kinderen opstappen in een van de sloepen of boten die beschikbaar zijn.

Informatie: www.vvvzuidwestfriesland.nl Gezien de doorlooptijd kunnen er max. 30 boten meedoen aan de Spokentocht.

Aan de bewoners langs de route vragen wij weer om aan een erg enge Spokentocht mee te werken door de normale verlichting te doven en het liefst met kleine lampjes , een vuurkorf of ander vuurtje de route spookachtig te verlichten. Een leuke act in uw tuin of achter een raam is voor de kinderen natuurlijk extra leuk en heel erg welkom.

De route van dit jaar wordt binnenkort vastgesteld, daar krijgt u nog bericht van. Wilt u zelf een leuke maar vreselijk enge spoken act doen, of meewerken aan de acties van