Verslag bestuur It Heechhus

23 oktober 2017

in It Heechhus

Vrijdag 8 september is het bestuur van It Heechhûs bij elkaar geweest om de taak van het behoud van ons dorpshuis na een zomerreces weer te hervatten. Ondanks dat we nu al voor het tweede jaar een pachter hebben blijft er voor het bestuur nog wel werk.

 

Na het vertrek van Barbera Smit zijn de taken herzien want Dukkie Vlas is nu penningmeester en Gerie de Jong vicevoorzitter daarnaast willen we het bestuur graag uitbreiden met één of twee personen. Vindt u het belangrijk dat Heeg ook in de toekomst een dorpshuis heeft en heeft u ideeën hoe je in samenwerking met de pachter er voor kunt zorgen dat we het dorpshuis met al zijn maatschappelijke functies kunnen blijven behouden, schroom niet wij zien u graag aan de bestuurstafel.

Na het binnenhalen van het benodigde geld is op tweeërlei gebied verbeteringen van It Heechhûs in gang gezet. Op gebied van energie verwachten wij dat het verbruik aanzienlijk zal dalen en voor de grote zaal een waarneembaar verbetering van het klimaat.

Ook het gebouw krijgt deze ronde ruim aandacht aan de buitenkant is dit goed te zien de muren zijn schoon en hebben hun oorspronkelijke kleur weer en alle gebreken in de muren zijn hersteld, daarna is de hele buitenkant geïmpregneerd waardoor voor langere tijd weersinvloeden uitblijven. De walbeschoeiing en bestrating zijn klaar en binnenkort zullen de laatste veranderingen in gang gezet worden. We hebben in het voorjaar vrijwilligers gevraagd ons te helpen met klussen die in dit traject door inwoners van Heeg zelf gedaan kunnen worden. Een aantal mensen hebben zich hiervoor opgegeven daar zijn we heel blij mee maar er kan nog altijd iemand bij. Naar verwachting vinden de vrijwilligers dag(en) in oktober plaats.

We zijn verheugd dat we voor het Groenplein aanvullende middelen binnen hebben. Zo ontvingen we van de Rabo bank  € 2000 van het “Iepen Mienskapfûns Fryslân € 12.500 en via het crowdfunding “Bernewille op het groenplein” hebben  we €4200 opgehaald.   Veel mensen hebben ons gesteund in deze campagne maar in het bijzonder wil ik de beide basisscholen noemen, want is samenwerking met alle leerkrachten hebben de kinderen werkstukken gemaakt over hun ideeën van de inrichting. En al die werkstukken zijn door de ouders voor €1 gekocht. Met elkaar een bedrag van ruim €200. We hebben het als steun ervaren in onze campagne. Ook tijdens onze straatcampagnes hebben veel inwoners van Heeg ons gesteund. Allemaal heel erg bedankt. Het campagneteam heeft van alle klassen een werk geselecteerd wat we bij de opening van het Groenplein gaan gebruiken. We hebben wel een keuze gemaakt maar het campagneteam was onder de indruk van al die prachtige werkstukken.

 

De opening laat nog even op zich wachten, de middelen zijn er de plannen zijn klaar en nu kunnen we aan de slag. Onder leiding van Rob van Roessel gaan vrijwilligers aan  de slag met de muziektent (naar oorspronkelijk ontwerp van Gerrit Terpstra) het buitenpodium en de entree van het dorpshuis. En voor het deel waar de oude jeu de boules en waar het nu braak ligt hebben we de toezegging van de gemeente dat zij dat voor hun rekening nemen, dit valt namelijk samen met de plannen voor het eiland. Dit laat lang op zich wachten maar is steeds in de aandacht van het bestuur. Mochten we parkeerproblemen krijgen, zullen we dit wederom neerleggen bij de gemeente.

 

In de sportzaal is een nieuw klimrek aangebracht en de touwen zijn vernieuwd. In de douches springen de lichten automatisch aan en na het verlaten van de ruimte gaan ze uit.

Deze zomer heeft Helma Paternostre, Barbera Smit en Karin Bleeker de tuin onderhouden samen met Klaas Teerenstra. Het verdient een pluim er is veel werk verzet en het geheel ziet er verzorgd uit.

Het bestuur wenst alle bezoekers van It Heechhûs voor het komende seizoen een prettig verblijf.

Voor vragen ben ik bereikbaar

Janke   Postema