Voorwoord

23 oktober 2017

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Alweer een maand voorbij! Het is niet te geloven hoe snel de weken weer voorbij vliegen. Maar voor andere dingen lijkt het alsof de tijd stil staat. Tja, de kabinetsformatie is nog steeds niet rond. Ons land wordt geleid door een demissionaire regering, maar hebben onlangs toch wel de ‘ceremonie’ van Prinsjesdag gehad. Als we de heren mogen geloven, is de onderhandeling in gevorderd stadium. Waar iedereen eerder grapjes maakte over de langdurige formatie in België, maakt bondskanselier Angela Merkel nu ook al grapjes over onze Rutte en zijn andere bestuurders… Maar ja, nu heeft zij ook de schone taak een regering te vormen met partijen in haar eigen land die niet over alles hetzelfde denken. We zullen zien wie het eerste op het bordes klaarstaan voor een fotosessie.

Wij hebben wel leukere dingen te bedenken met al die vele en leuke activiteiten die weer op de agenda staan. De clubs en verenigingen hebben ons weer tal van berichten en evenementen gestuurd om een plekje te geven in deze Sylboade. We zijn jullie hier erg dankbaar voor, maar hebben nog wel een verzoekje aan iedereen die ons kopij stuurt: graag duidelijk in het onderwerp vermelden wat en/of voor welke organisatie/vereniging het wordt ingediend.

Eind oktober hebben de kinderen Herfstvakantie. Heerlijk even een weekje vrij om bij te komen van de eerste schoolweken en huiswerk. Er is de aankomende maanden weer voor iedereen wat te beleven. Voor de jeugd staat eind deze maand weer een spannende belevenis op de agenda: De Spokenvaartocht. Lekker griezelen in het donker met vriendjes en vriendinnetjes varend in de bootjes door Heeg. Zo eng heb je Heeg nog nooit meegemaakt! In de nacht van 28 op 29 oktober gaat dan weer de wintertijd in; De klok gaat één uur achteruit om 03:00 uur naar 02:00 uur. Dat wordt dus een uurtje extra slapen!

Ik zou zeggen: leg de Sylboade bovenaan in uw leesmap zodat u tussen alle leuke activiteiten door telkens een stukje verder kunt lezen. Veel leesplezier!

Marcel Langeland

Namens de redactie van de Sylboade