It Wraldfinster

15 november 2017

in It wrâldfinster

Schoolkamp

Groep 8 kwam moe en voldaan terug van het schoolkamp op Texel! Ondanks de weersomstandigheden hadden ze zich prima vermaakt. De schoolkampleiding was dan ook prima te spreken. Bij de aankomst op vrijdagmiddag werd alles nog eens zingend op een rijtje gezet met ‘Tierelierelied’ Een prachtig slotritueel!

Dierendag 4 oktober

De opening van de Kinderboekenweek en de viering van Dierendag werd gezamenlijk gehouden op 4 oktober. Het onderwerp van de Kinderboekenweek was “Gruwelijk eng” en dit gegeven werd gecombineerd met een  enge reptielenshow  van ‘Repticura’  uit  Leeuwarden. Andrea Elsinga gaf een reptielenshow van een half uur per groep. Een baardagaam, een koningspython, een vogelspin, een miljoenpoot en een schorpioen werden aan de kinderen van beide scholen getoond.

Wedstrijd Kinderboekenweek.

Dit jaar is er opnieuw een teken- en schrijfwedstrijd georganiseerd. Net als bij de kinderboekenschrijvers wordt er dan ook  een gouden of zilveren griffel en gouden of zilveren penseel uitgereikt! Het thema was ‘Griezelen’.  De winnaars zijn Harmen Speerstra, Anne Jan Tolhoek, Marrit van de Velde, Sybren Koopmans, Miriana Scrimshaw, Daan Hoekstra, Ilona Walinga, Marianne Reitsma, Tessa ten Hoeve, Jelmer Grondsma, Bo de Boer, Lidewij Jukema, Femke Veenstra en Saskia Jagersma. Van harte gefeliciteerd met jullie griffel of penseel!

Op 15 november doen de groepen 5/6/7/8 van onze school weer mee aan de  landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. Met de opbrengst van Schaatsen voor Water legt Plan in Ethiopië drinkwatervoorzieningen aan, zorgt voor goede sanitaire voorzieningen op scholen en geeft hygiënevoorlichting.  Plan Nederland heeft ervoor gekozen om het sponsorgeld via een eenvoudig en veilig digitaal systeem op te halen. De kinderen vragen namelijk de e-mailadressen van de sponsoren en nodigen later de sponsoren uit om via een link op zijn persoonlijke sponsorpagina te komen. De sponsor vult daar onder andere het bedrag in. Het bedrag wordt later middels een automatische incasso van de rekening van de sponsor afgeschreven. Doet u weer mee?

Groen Doen

Op donderdag 12 oktober gaat groep 7 naar het Nannewiid-terrein en gaat daar het levend ganzen-bordspel buiten spelen. In groepjes van 2 gaan de  kinderen met een dobbelsteen in een rond-loop-traject het spel spelen. Er zijn 45 plaatsen waar ze al dobbelend op terecht kunnen komen. Daar krijgen ze een meerkeuzevraag over de gans of een opdracht. Zo kunnen de kinderen zoveel mogelijk leren over de gans!

Herfst

O, wat ruikt de herfst fijn,

naar appelaar

en rimpeltjes,

naar oude zonneschijn.

Naar oma ruikt de herfst

en ook een beetje naar mij.

Want ik zit op haar schoot en de zomer is voorbij.

De zomer,

dat was buiten,

maar dat is niet meer wat ik wil.

De herfst ruikt naar binnen                                            ,

naar ons,

naar nu,

naar stil.

Edward van de Vendel

 

 

 

Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) bekroond met het Gouden Penseel