Schoenendoosactie 2017-2018 “Voor jou…van mij…”

14 november 2017

in Goede doelen

Dit jaar doen we vanuit Heeg weer mee aan de schoenendoosactie. Samen met vele anderen willen we ons inzetten om 50.000 kinderen blij te maken met een mooi versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Bij elke schoenendoos wordt door Actie4Kids nog een boekje met Bijbelverhalen uitgedeeld.

Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en naar de kinderen van vluchtelingen in Europa.

Hoe vul je een schoenendoos?

Begin met schriften, pennen, potloden, kleurpotloden en eventueel een puntenslijper/gum.  Doe er daarna zeep, tandenborstel(s) en tandpasta bij en natuurlijk een knuffel. Daarna kan de doos worden aangevuld met schoolspullen, klein speelgoed of toiletartikelen.  Sluit de schoenendoos met een elastiek, niet met plakband, want de doos wordt altijd nog gecontroleerd. Het is belangrijk om geen adres in de doos achter te laten en doe er ook geen snoep, oorlogsspeelgoed en speelgoed met batterijen in. Als laatste wordt er per schoenendoos een bijdrage van € 5,- gevraagd voor transport- en organisatiekosten.

In de week vóór de herfstvakantie worden de folders weer aan alle kinderen op beide scholen uitgedeeld. Ook liggen de folders dan weer klaar bij de COOP en in de kerken. Het is ook mogelijk om losse spullen in te leveren. Dus als u toiletspullen, schoolspullen, klein speelgoed of knuffels hebt liggen: het is van harte welkom!

De dozen of de losse spullen graag inleveren VOOR 17 NOVEMBER 2017 bij Vronie van der Pol  of bij Jitske Krol. De kinderen kunnen de doos op school inleveren.   Veel succes allemaal!

Namens beide kerken van Heeg,

Vronie van der Pol

Jitske Krol