St. Jozefschool

15 november 2017

in St. Jozefschool

 

Dierendag 4oktober

Wat een feest weer op de Jozefschool! Een groot dierenfeest dit keer. Op deze dag mochten alle huisdieren en knuffels weer gezellig mee naar school. In alle groepen waren ze te bewonderen en ook buiten op het plein. Daar waren ook twee pony’s die je mocht knuffelen. En voor de liefhebber was er de mogelijkheid om ook een klein rondje met de pony te stappen! Op de tafeltjes in de lokalen stonden deze ochtend: honden, poezen, vissen, cavia’s, hamsters , een schildpad, een enge vogelspin, kippen, teveel om op te noemen.

Na het rondlopen in de school was er een speurtocht die ze in gemengde groepjes van groot en klein konden gaan doen. Om de juiste antwoorden te kunnen vinden voor de speurtocht moesten de kinderen de klassen weer rond. In de pauze werden de dieren weer opgehaald door hun baasjes. Aan het eind van de ochtend was de prijsuitreiking! Het was een leuke en leerzame ochtend!!

Juf Gazalli 25 jaar juf Zaterdag 9 september was de dag dat juf Gazalli 25 jaar in het onderwijs werkzaam is. Met de hele school hebben we haar al zingend opgehaald bij haar thuis.
Bij haar aangekomen werd ze bedolven onder de bloemen!

 

 

Jozefmarkt

De jaarlijkse rommelmarkt ten bate van de Jozefkerk en de St. Jozefschool was weer een groot succes! Het weer mocht de pret niet drukken, verschillende vrijwilligers en omstanders boden spontaan hun partytenten aan zodat vrijwel alle spullen droog konden staan. Er werd zelfs geschminkt vanuit een paardentrailer! Ook de hal was weer propvol met allemaal mooie hebbedingetjes. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om de Jozefmarkt ook dit jaar weer mogelijk te maken. De weer massaal aan de weg gezette spullen ophalen, spullen sorteren, netjes uitstallen, het inpakken van de prijzen van de lootjesverkoop en de prijzen van het draaiend rad, en natuurlijk na de hand het opruimen van alle spullen die niet verkocht zijn. De jozefmarkt was ook dit jaar weer een groot succes! Bij het draaiend rad was het steeds smoor druk en hadden de dames eerder te weinig plankjes dan dat ze de plankjes niet kwijt konden. Ook het onderdeel de enveloppenlijn was een succes. Vele mensen zijn tevreden met hun aankopen naar huis gegaan. Na afloop van de Jozefmarkt zijn enkele goede doelen nog langs geweest om spullen op te halen. Langs deze weg, willen wij alle vrijwilligers bedanken die geholpen hebben!!!

Gruwelijk enge Kinderboekenweek!                 

Wat hebben we gegriezeld deze weken… In alle groepen werd er volop aandacht geschonken aan het mysterieuze thema van de Kinderboekenweek. We zijn op 3 oktober, samen met de kinderen van het Wrâldfinster, gestart met een spannende reptielenshow om daarna in iedere groep op onze eigen manier met lezen en leesbevordering bezig te zijn. We luisterden naar bloedstollende verhalen en lazen huiveringwekkende boeken. In de gangen en in ieder lokaal zagen we spookachtige verschijningen en her en der hoorden we heksengeluiden. De juffen en meester ruilden van groep om voor te lezen en op vrijdag 13 oktober werd het thema in bijzijn van (groot)ouders afgesloten met ijzingwekkende gedichten, recepten, hoorspelen, liedjes, dansjes en andere acts. We hebben genoten van deze spannende tijd!