GroenPLein Heeg

19 december 2017

in Dorpstuin

 

 

We gaan weer verder!
In de afgelopen maanden haalden we een paar mooie financiële bijdragen binnen voor de muziektent en het speelgedeelte van de buitenzaal.
Hoog tijd om verder te gaan met de aanleg van het GroenPlein.

 

 

 

 

 

Buitenpodium en Muziektent
Als alles volgens planning gaat, is eind dit jaar het buitenpodium aangelegd, tegen de muur van de sportzaal aan. Dit betekent het einde van de groene woestenij op de voormalige jeu de boules baan, daar zal niemand rouwig om zijn. Aan de andere kant van de buitenzaal is dan ook de vloer van de muziektent klaar. Zeven mooie boomstammen, speciaal voor ons geselecteerd in Hongarije, komen op die vloer te staan om het dak te dragen. Dat zal waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar gebeuren. Het dak wordt gemaakt van beschoeiingshout, net als de wanden en de bankjes van de buitenzaal. En ook nu weer met hulp van de bouwploeg uit It Sylhûs onder regie van Rob en Gerrit.

Graven en metselen
Vele vrouwen maken licht werk. In een paar uurtjes was het gat voor de waterpartij in de buitenzaal een feit. Cor zorgde voor het storten van de bodem en het metselwerk kon beginnen. In één dag tijd werden twee partijen keien (met dank aan Herre) verwerkt tot oevers en een eiland. Terug naar onze kindertijd, spelen met stenen en (denkbeeldig) water blijft leuk. Met de waterpomp er bij, bovenop de grote tank met regenwater, gaat dit straks voor heel veel speelplezier en natte broeken zorgen.

 

 

 

 

Parkeerterrein
En wanneer wordt nu eindelijk het parkeerterrein aangepakt? We weten het niet precies maar de gemeente heeft beloofd er op korte termijn mee aan de slag te gaan. Wij hebben ze dringend verzocht om voor Heechspanning klaar te zijn. We gaan er van uit dat het in orde komt.