Kerstgedachten…

18 december 2017

in Overig nieuws

We zitten midden in de Donkere Dagen Voor Kerst!! Langzaam gaan we naar het einde van het jaar en daarbij komen ongetwijfeld ook weer de Goede Voornemens….. Tijd voor een kleine overpeinzing…

Sinterklaas is weer naar huis en de Kerstman komt eraan….Die goeie baas met zijn hohoho gaat stilletjes(!) aan een steeds grotere rol spelen in ons kikkerlandje. We zijn ook al druk met pompoenen… En we gaan ook graag op spokentocht, maar ja dan moet het weer wel meewerken. Dat was jammer dit jaar…Dingen veranderen, maar laten we er alsjeblieft wel af en toe stilstaan bij wat we weggooien, wat we behouden of als nieuw in ons leven meenemen.

Ik heb het al eerder gezegd en geschreven: we wonen in een heerlijk dorp. Zomers heel anders dan ’s winters, maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen. Ik ben immers de import….Ons dorp is gelukkig een dorp waar mensen elkaar nog een fijne dag wensen. Elkaar helpen waar nodig, zonder een hoop bombarie. Waar vrijwilligers nog bestaan. Ook waar de brievenbus meerdere keren per dag iets op je deurmat jast. En waar je op 1e kerstdag toegezongen wordt door mensen, die daarvoor vroeg uit hun bedje zijn gestapt!! Elk jaar weer zo bijzonder!!We wonen dus echt in een heerlijk dorp. En laten we dat alsjeblieft zo houden. En dat brengt me op het volgende: ik wil even iets kwijt.

Er zijn mensen die graag kritiek uiten en dan het liefst in de anonimiteit. We hebben een mening en dat zullen ze weten ook!!! Dat zien we dagelijks op alle “sociale media”. Lekker schelden op iemand of op een situatie…. Geen rekening houdend met degene die deze ellende op zijn of haar dak krijgt. Is het zo dat we ons dan eventjes net iets beter dan die ander voelen? Is het zo dat we dan eventjes ergens “macht” over krijgen? De waarheid is altijd anders. En er worden mensen beschadigd, hoe dan ook. Dit geldt natuurlijk ook voor anonieme brieven… Wanneer je iets te vertellen hebt, maar je durft dit niet te ondertekenen….. Jammer genoeg zijn er in Heeg van die anonieme iemanden….Weet je dan zelf misschien al dat er iets niet helemaal of helemaal niet aan je verhaal klopt?? Ook hier worden mensen weer beschadigd, een beetje of een beetje veel.

Wees niet bang om je mening te uiten!! We leven in Nederland, hier mag je je mening naar buiten brengen! Dus zet je naam eronder, dan denk je misschien nog een keertje extra na voordat je op die knop van je PC drukt, of zoiets. Vraag jezelf eens af of je zelf zo’n bericht wilt ontvangen… Nee? Fijn dat je de delete knop weet te vinden!!

En tot slot nog even dit: laten we in 2018 van de zomer een mooie zomer maken. Een zomer waarin we met z’n allen genieten van ons dorp en van het water. Lekker zwemmen en rondom het water spelen kan hartstikke leuk zijn, maar wel graag met toezicht van de eigen ouders. Zodat de papiertjes van meegenomen snacks ook weer mee naar huis gaan en zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan, waarbij ongelukken kunnen gebeuren. En last but not least: kan de volumeknop bij de kinderen alsjeblieft omlaag?

Het volgende jaar wordt 2018. In januari nog eventjes wennen, de kerst spullen weer naar zolder en daarna de mouwen weer opgestroopt en jawel weer aan de lijn, de kerstpondjes eraf!!! Dan gaan we weer met goede moed er helemaal tegenaan om er een mooi jaar van te maken!!!

Fijne Feestdagen, Agnes de Groot