Nieuws van Stichting “Heech fan alds”

19 december 2017

in Heech fan Alds, Heech yn't ferline

Presentatieavonden
Goed nieuws voor de liefhebbers van onze presentatieavonden. Met behulp van een beamer presenteren we op een groot scherm divers materiaal uit het “Heech fan âlds archief”.

Wanneer: Woensdagavond 24 januari 2018

Aanvang: 20:00 uur

Plaats: Mfc “It Heechhûs”, It Eilân 67, 8621 CT Heeg

Kosten: € 2,50 p.p./avond

Onderwerpen
O.a.: nieuwe aanwinsten, 2e Wereldoorlog- en Indiëperiode, diverse straten, Reünie 1987, Palinghandel – Londen, vervoer o.a. Veenstra Transport, Watersportvereniging en als de tijd het toelaat filmpje(s) uit de oude doos.
(De overige 2 presentatieavonden staan gepland op de woensdagavonden van:
28 februari en 28 maart 2018).

Oude ansichtkaarten van scheepshelling De Jong

 

 

 

De Helling – ±1903
Dit een van de oudste ansichtkaarten van de helling in ons archief.

 

De Helling – ±1906

 

 

 

 

De Helling – ±1914
Een mooi beeld van een palingaak op de helling. Er ligt ook een voor de wal. Het zijn robuuste schepen. Vergelijk ze maar met het skûtsje dat, achter de mensen, aan De Syl ligt.

 

 

De Helling – ±1920 De palingaak “Heeg” (WB8) afgemeerd voor de scheepshelling.

 

 

 

 

Tips:
Op www.dorpsarchieven.nl is onze website te vinden. De site is nog in opbouw maar in de komende tijd zult u er steeds meer foto’s en documenten kunnen bekijken.

Op www.friesfilmarchief.nl zijn oude films over Heeg te bekijken. Gebruik bij het zoeken in het filmarchief als zoekterm niet alleen Heeg, maar probeer ook Osingahuizen om een ca. 15 min. durende kleurenfilm over de bouw van de nieuwe brug (1971) aldaar te bekijken.

Let op! Gooi niet zomaar weg!
Hebt u nog waardevolle informatie, documenten, foto’s, dia’s, 8 mm. films, VHS videobanden e.d. die voor de vastlegging van de historie van Heeg interessant zijn, neem dan contact met ons op. U kunt zaken aan ons in beheer geven of afstaan, maar meestal kunnen we er ook een digitale reproductie voor ons archief van (laten) maken

Info: Kees de Jong, Jan Hettinga
Piet van der Bank en Piet Vlas