Oproep Stichting Friese Tjottervloot

18 december 2017

in Overig nieuws

De belangstelling voor onze 11 tjotters en het Fries jacht neemt toe. Sinds we samen met de WSH in It Sylhûs ‘wonen’, vinden ook steeds meer mensen hun weg naar de tjotters. Daar zijn we blij mee en trots op. Het betekent ook dat we steeds meer ‘handjes’ nodig hebben voor onze activiteiten. We zijn op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen.

De afgelopen jaren hebben we veel energie gestoken in het onderhoud van de vloot. De vloot verkeert in goede staat, maar onderhoud stopt echter nooit; elke winter is het nodig om de schepen te schuren en te lakken. En elke winter nemen we één boot uitgebreider onderhanden. De verwarmde werkplaats zorgt voor een aangename temperatuur tijdens de winterklussen, dus koud zul je het niet krijgen als vrijwilliger.

Het aantal vaardagen van de tjotters is eveneens toegenomen in 2017. Ook hier merkten we dat het bemensen van de boten met vaardige schippers soms lastig was. We zoeken jonge en iets minder jonge zeilers die het leuk vinden met groepen en bedrijven te zeilen. In het hoogseizoen verzorgen we zeilcursussen en zwerfkampen voor de jeugd. Wil je lesgeven aan jeugdigen, meld je dan ook bij ons aan.

Zelfstandig zeilen in tjotters kan natuurlijk ook. Wanneer je de zeilkunst beheerst om een boot weer veilig terug te brengen in de haven, dan hebben we de mogelijkheid varend donateur te worden. Wel de lusten, maar niet de lasten. Je betaalt €200,- per jaar en kunt gedurende het seizoen zo vaak met een tjotter op pad als jij wilt. Draag je de tjottervloot een warm hart toe, maar hoef je er niet zelf in te zeilen, dan kun je ons als donateur steunen voor €17,50 per jaar.

Het bestuur van de Stichting Friese Tjottervloot bestaat uit 7 enthousiaste vrijwilligers. Maandelijks komt het bestuur bijeen om de lopende zaken door te nemen. De post PR en Communicatie komt per 1 januari 2018 vrij en de stichting zoekt een nieuw bestuurslid dat zich in wil zetten om de tjottervloot onder de aandacht te brengen en te houden van het grote publiek. Dat betekent onder meer het bijhouden van de website en Facebook. Je onderhoudt contacten met de pers en verstuurt wanneer nodig een nieuwsbrief aan de donateurs. Ben jij degene die deze rol wil vervullen in het bestuur van de Stichting Friese Tjottervloot, neem dan contact op met voorzitter Rob van Roessel.

Meer informatie over de Stichting Friese Tjottervloot kun je vinden op www.friesetjottervloot.nl en www.facebook.com/friesetjottervloot.