Voorwoord

19 december 2017

in Voorwoord

Beste lezer(es),

U dacht dat u na de drukke Sinterklaas tijd even kon bijkomen??
Nou, dat dacht ik niet 😉
Wij van de redactie zijn overdonderd met mails over activiteiten en acties die zo aan het eind van het jaar nog op het programma staan! Verenigingen en commissies hebben allemaal weer leuke dingen georganiseerd waar ze u via de Sylboade graag over willen informeren. Vandaar dat het weer een dik nummer is geworden. Een zeer speciaal nummer, mag ik wel zeggen. Met deze feestelijke maand, willen we ons blad ook in een feestelijk jasje steken met veel kleur. We zijn erg benieuwd wat u hier van vindt.
In deze Sylboade is ook een speciaal plekje voor ons trouw redactielid Rinus Grondsma, die na maar liefst 15 jaar zijn administratie sluit voor de Sylboade en overdraagt aan de nieuwe penningmeester. Zijn vertrek willen we u natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dat is wel een ereplekje waard, nietwaar?
Met de Kerstdagen in het vooruitzicht wordt het weer extra duidelijk dat 2017 weer bijna voorbij is. Misschien gaat u nog even genieten van een vakantie of bent u tussen de feestdagen even lekker vrij thuis. Ook dan hoeft u zich in Heeg niet te vervelen. Pak de agenda van deze Sylboade erbij en streep maar vast aan waar u naar toe wilt. Even lekker sneupen over de Kerstmarkt of toch even actief voor het goede doel tijdens de Spieren voor Spieren Wandeltocht? Er zullen vast verschillende interessante dingen voor u tussen staan.
Of zouden we ook nog sneeuw en ijs krijgen? Van mij mag het wel weer eens gebeuren! Als echte Fries blijft dat toch altijd iets om naar uit te kijken; schaatsen onderbinden en lekker de sloten en Poelen op. En dan tot slot een lekkere warme chocolademelk. Ach…we wachten in spanning af.
Houdt u er ook weer rekening mee dat de volgende Sylboade weer een combinatienummer is voor de maanden januari en februari? De aankomende uitgifte data staan altijd op de eerste pagina onder de inhoudsopgave. Dus als u nog iets wil vermelden wat niet wachten kan tot maart, zendt u uw kopij dan tijdig bij ons in.

Tot slot wil ik vanaf deze plek achter mijn bureau u hele fijne en warme Feestdagen toewensen en hoop ik dat het nieuwe jaar u veel liefde, voorspoed en geluk mag brengen. Laten we samen een beetje op elkaar letten en daar waar nodig is eens een helpende hand uit steken. Een klein gebaar kan voor een ander al heel veel betekenen.
Samen in Heeg, samen Hegemers…Fijne dagen!

Marcel Langeland
Namens de redactie van de Sylboade