Activiteiten Talma State

17 februari 2018

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

De bewonersvereniging van Talma State organiseert iedere maand een avond of middag activiteit. Zo is er iedere maand een middagbingo, daarnaast hebben we optredens van koren uit Heeg maar ook uit de wijde omtrek, en staat er af en toe een dia lezing op het programma.

Vrijdag 23 februari 19.30 Willekoar Heeg.

 Onder leiding van Louiza Saitova kan het Willekoar putten uit een breed repertoire; Afrikaans, Frysk, Engels, Italiaans, Spaans en natuurlijk ook Russisch, van ingetogen tot vrolijk. Louiza in 2003 gevlucht uit Tsjetsjenië met man en dochtertje, heeft inmiddels een bestaan opgebouwd in Fryslân, ‘rêden troch muzyk’ kan je wel zeggen. Ze heeft koordirectie gestudeerd in Moskou. Geeft op veel plaatsen in Fryslân muziekles aan kinderen en is dirigente van verschillende koren. In 2010 won ze de publieksprijs van het Fryske songfestival ‘Liet’ met het lied ‘Rêden troch muzyk’.

Vrijdag 23 maart 19.30 koor ‘Nije Moed’ Oosthem.

Nije Moed, onder leiding van dirigente Grietje Dam-Riemersma,  bestaat al meer dan 75 jaar en telt 20 leden. Er zingen 5 Heegemers bij dit koor en zij willen hun kunnen weer graag in Heeg laten horen. Dit koor zingt voornamelijk geestelijke liederen, en daar het tegen Pasen loopt vonden we dit een passend moment voor een optreden in Talma State.

U als Heegemer van buiten Talma bent ook van harte welkom!  

De entree voor deze activiteiten bedraagt € 5,–

Bewonersvereniging Talma State

Mariet Swart (secr./pen.)